La Policia Nacional deté a 19 membres d'un clan familiar a Palma de Mallorca que ocupaven habitatges per després llogar-les

Objectes confiscats després de l'operació

29/05/2014

Anunciaven els pisos mitjançant cartells en tendes, fanals o aparadors / Se'ls acusa de pertinença a organització criminal, estafa, tinença il·lícita d'armes, amenaces, coaccions i defraudació de fluid elèctric


Agents de la Policia Nacional han detingut a 19 membres d'un clan familiar a Palma de Mallorca que ocupaven il·legalment habitatges per llogar-les posteriorment. Les cases ocupades eren llogades per una quota mensual d'arrendament que oscil·lava entre els 250 i 300 euros i que generalment incloïa el consum de llum i aigua, subministrats mitjançant enganxis il·legals. Anunciaven els pisos mitjançant cartells en tendes, fanals o aparadors.

En els 10 registres domiciliaris realitzats s'han intervingut dues pistoles, munició, armes blanques, gran nombre de panys, 9 vehicles de gamma alta i 1.300 euros.

La recerca va començar al setembre del passat any quan es va tenir coneixement d'un increment de casos d'ocupacions il·legals d'immobles a la ciutat de Palma de Mallorca. Les primeres recerques van constatar que una organització, composta per diversos membres d'un clan d'ètnia gitana conegut com 'Els Peluts', es dedicava a la usurpació de béns immobles amb la finalitat de llogar-los.

La forma d'actuar d'aquest clan era similar en tots els casos, localitzaven els immobles buits i tot seguit derrocaven la porta i col·locaven un nou pany.


Lloguers barats

Després de condicionar el pis amb mobiliari i amb els subministraments bàsics, aigua i llum mitjançant enganxis il·legals, s'anunciaven mitjançant cartells en tendes, fanals, aparadors o pel 'boca a boca', oferint lloguers a baix preu, entre 250 o 300 euros. Les persones que contactaven amb els membres de l'organització solien ser immigrants amb escassos recursos econòmics o aturats.

L'operació, denominada 'Kicker', s'ha saldat amb 19 detinguts, membres de l'organització, acusats d'organització criminal, estafa, tinença il·lícita d'armes, amenaces, coaccions i defraudació de fluid elèctric i s'han realitzat deu registres domiciliaris, nou d'ells simultanis, en diferents barris de Palma de Mallorca.

La recerca, de la qual no es descarten noves detencions, ha estat duia a terme per agents adscrits a la Comissaria del districte Centro de la Prefectura Superior de les Illes Balears.