Palmer destaca la seva “absoluta prioritat” pel binomi seguretat-turisme davant la junta del Foment del Turisme de Mallorca

*Palmer, al costat de *Gamero, durant la reunió

20/05/2014

La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha participat aquesta tarda en la reunió de la Junta Directiva del Foment del Turisme de Mallorca, convidada pel seu president Eduardo Gamero. Palmer ha aprofitat el fòrum per posar de manifest que el binomi seguretat-turisme és una “prioritat absoluta” des de la seva arribada a la Delegació del Govern fa gairebé dos anys, ja que la “seguretat és un dels pilars sobre els quals se sustenta l'èxit de Balears com a destinació turística.

“Tenim una seguretat de primer ordre i això suposa un plus per a Balears, un element clau per entendre el fet que nostres Illes segueixin sent líders any rere any en les variables turístiques més rellevants”, ha explicat la delegada als presents.

La representant del Govern a les Illes ha destacat davant la junta del Foment del Turisme el continu descens dels índexs de criminalitat des del 2013, la “essencial i imprescindible” coordinació i col·laboració dels cossos policials per “aconseguir cada vegada millors resultats” i l'engegada de grups de treball policial especialitzats en els fets delictius que més preocupen a les zones turístiques com la venda ambulant il·legal i els delictes lligats a l'exercici de la prostitució de carrer. “La conscienciació de les Forces i Cossos de Seguretat davant aquests problemes, alguns ‘crònics’ i uns altres emergents, és màxima”.

Encara que eradicar totalment aquesta delinqüència és una tasca impossible, “l'esforç de les forces policials per aconseguir atenuar-los és total, s'està treballant, amb les eines que la Llei ens dóna, per reduir al màxim la seva incidència, per arribar a l'origen d'aquesta delinqüència, a les bandes mafioses, als magatzems on s'acumula el material de la venda ambulant, a les organitzacions de tractes d'éssers humans…”, ha afegit.


Balears, destinació "prioritària"

Sobre els reforços per a la present temporada ja en ciernes, la delegada ha recordat que Balears és una destinació “prioritària” per al Govern d'Espanya. Palmer ja ha traslladat a la Secretaria d'Estat la necessitat d'explicar almenys amb el mateix desplegament d'efectius dels últims estius per reforçar les principals zones turístiques.

Finalment, en la seva intervenció Palmer ha recordat que amb la implantació dels Serveis d'Atenció al Turista Estranger (SATE) a Balears, afavorits per la Secretaria d'Estat de Seguretat, s'està donant solució a una de les principals demandes del sector turístic, els traductors. Després de l'engegada en 2013 de les oficines SATE a Manacor, Muro i Santa Margalida, en breu se signaran els acords per a la seva implantació a Palma, Calvià, Eivissa vila i Sant Antoni de Portmany.