Palmer i Isern aposten per la coordinació policial a Palma per seguir reduint els delictes a la present temporada turística

*Palmer, *Isern i la resta d'autoritats en la Junta Local

14/05/2014

La delegada del Govern i el *acalde han presidit avui la Junta Local de Seguretat de la capital balear / La creació de la Comissió Policial que coordini les operacions conjuntes, la continuïtat del grup de treball de *Platja de Palma i la posada en funcionament d'un *SATE en aquest enclavament turístic són alguns dels punts acordats en la reunió


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha presidit aquest migdia juntament amb l'alcalde de Palma, Mateo Isern, la Junta Local de Seguretat del municipi, en la qual també han participat la consellera d’Administracions Públiques, Núria Riera; el regidor de Seguretat Ciutadana de Palma, Guillermo Navarro; el cap superior de la Policia Nacional a Balears, Antonio Jarabo; i el cap de la Policia Local de Palma, Joan Mut, entre uns altres.

Durant la reunió s'ha decidit crear una Comissió Policial que coordini les operacions conjuntes entre Policia Nacional i Policia Local en el municipi (un grup que ja funcionava però l'operativitat del qual ha quedat formalitzada), operacions que sorgeixin del Pla de Seguretat Ciutadana que s'està elaborant. També s'ha acordat donar continuïtat al grup de treball de Platja de Palma contra els delictes que més afecten a aquest enclavament turístic (venda ambulant, trileros, robatoris lligats a la prostitució). En aquest grup de treball, a més de Policia Nacional i Policia Local de Palma, intervenen la Guàrdia Civil i la Policia Local de Llucmajor.

Finalment, la Junta Local de Seguretat també ha ultimat l'engegada del Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE), que estarà operatiu aquest estiu situat en la Platja de Palma.

Amb aquest servei, afavorit per la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior i que s'està expandint pels nuclis turístics més importants de tota Espanya, el Govern pretén oferir una assistència personalitzada i de qualitat als turistes que siguin víctimes d'una infracció penal a través d'experts policials i intèrprets.


Al capdavant en SATE's

Illes Balears és la comunitat autònoma amb major nombre de SATE’s després dels engegats el passat estiu a Muro, Santa Margalida i Manacor, i els previstos per a aquest estiu a Calvià, Palma, Eivissa i Sant Antoni de Portmany.

Tant Palmer com Isern han destacat la “voluntat absoluta de coordinació sincera dels cossos policials per atallar els problemes de seguretat i millorar els índexs de seguretat. Les operacions conjuntes realitzades en 2013 van funcionar, van reduir molt els delictes i hem de seguir en aquesta mateixa línia”, han remarcat.