El Subdelegat del Govern a Barcelona recull nova informació sobre les empreses fictícies detectades a la província

El Subdelegat del Govern a Barcelona recull nova informació sobre les empreses fictícies detectades a la província

11/07/2012

Emilio Ablanedo es reuneix amb els responsables de tots els serveis de l'Administració General de l'Estat a la província de Barcelona per tal de coordinar la lluita contra les empreses fictícies

 

Des del maig de 2012 s'han detectat a la província de Barcelona més de cent empreses fictícies a les quals es vinculaven les altes de 2.700 treballadors i quantitats impagades a la Seguretat Social per valor de 4 milions d'euros

 

La Inspecció de Treball ha comptabilitzat des de principis d'any un frau a la Seguretat Social causat per empreses fictícies en relació a prestacions d'atur i baixes de maternitat indegudes que ascendeix a 1,6 milions d'euros a la província de Barcelona
 

El Subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, ha mantingut avui una reunió de treball amb els responsables de tots els serveis de l'Administració General de l'Estat a la província per tal de coordinar la lluita contra les empreses fictícies i el frau a la Seguretat Social.

 

Emilio Ablanedo ha explicat que es persegueix un triple objectiu: protegir els drets dels treballadors, evitar que es deteriorin els recursos de la Seguretat Social i protegir les empreses que compleixen les seves obligacions de la competència deslleial d’aquelles que defrauden.

 

La reunió –en la línia de la ja mantinguda el 8 de maig i a la qual ha assistit també el Secretari General de la Delegació del Govern a Catalunya, Simón Pérez– ha servit per recollir noves dades. Segons ha exposat el Subdelegat del Govern a Barcelona, des del maig s'han detectat a la província de Barcelona més de cent empreses fictícies, 2.700 altes fictícies a la Seguretat Social i quantitats impagades per valor de 4 milions d'euros. Des del setembre de 2011, la xifra ascendeix a 311 empreses fictícies, 6.700 altes fictícies i un volum de deute amb la Seguretat Social de fins a 21 milions d'euros.

 

Emilio Ablanedo ha afegit que la Inspecció de Treball de l'Estat ha detectat des de principis d'any un volum de frau a la Seguretat Social mitjançant empreses fictícies per prestacions d'atur i baixes de maternitat indegudes que ascendeix a 1,6 milions d'euros en la província de Barcelona. També s'han comptabilitzat 6.500 treballadors que donaven serveis laborals sense estar donats d'alta a la Seguretat Social.

 

"Anem pel bon camí en la lluita contra el frau", ha avaluat el Subdelegat, qui ha destacat la coordinació entre la Inspecció de Treball i Seguretat Social, la Tresoreria General de la Seguretat Social, l'Institut Nacional de la Seguretat Social i el Servei Públic d'Ocupació Estatal amb aquest objectiu. Els esforços de la Subdelegació del Govern a Barcelona s'emmarquen dins del pla del Govern d’Espanya de lluita contra l'ocupació irregular i el frau a la Seguretat Social.