El Subdelegat del Govern a Barcelona inaugura les noves instal•lacions del Centre d'Interpretació del Cava de Sant Sadurní d'Anoia

10/07/2012

El Govern d'Espanya ha invertit un total de 2,7 milions d'euros en la rehabilitació d'aquest equipament cultural i turístic

Emilio Ablanedo destaca que el Centre d'Interpretació del Cava reflecteix “l'aposta del Govern d'Espanya per la cultura, per la indústria vitivinícola i pel turisme al Penedès”
 

El Subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, acompanyat per la vicepresidenta tercera del Congrés dels Diputats, Dolors Montserrat, ha inaugurat avui la segona fase del Centre d'Interpretació del Cava de Sant Sadurní d'Anoia. Es tracta d'un equipament cultural i turístic orientat a la difusió de la tradició vitivinícola de la localitat i a l'exhibició dels mitjans artesans i industrials implicats en la seva producció. En la seva rehabilitació, programada en dues fases, el Govern d'Espanya ha invertit un total de 2,7 milions d'euros.

 

El Centre d'Interpretació del Cava, instal·lat en una antiga edificació protoindustrial de finals del segle XVII –coneguda com Fassina de Can Guineu– conserva bona part de l'estructura arquitectònica original. L'edifici rehabilitat manté alguns espais originals, especialment a la planta soterrània, i està connectat amb un edifici de nova planta en el qual s'ubica l'oficina de turisme de la localitat i els tallers didàctics.

 

El Subdelegat del Govern ha ressaltat “l'aposta del Govern d'Espanya per la cultura, per la indústria vitivinícola i pel turisme al Penedès”. Emilio Ablanedo també ha destacat “l'oportuna intervenció i les inestimables gestions” a favor del Centre d'Interpretació del Cava realitzades per la vicepresidenta tercera del Congrés dels Diputats, Dolors Montserrat.

 

“Aquest Centre d'Interpretació del Cava està acompanyat de moltes altres inversions culturals que el Govern d'Espanya hi ha a la província de Barcelona”, ha assenyalat Emilio Ablanedo.

 

En aquest sentit, cal destacar la inversió realitzada pel Ministeri de Cultura i el Ministeri de Foment en la rehabilitació del Museu del Vi de Vilafranca del Penedès. En concret, els dos ministeris han aportat 3,1 milions d'euros a aquest últim projecte.