Emilio Ablanedo inaugura l'ampliació del Parc Arqueològic del Camp de les Lloses de Tona

Emilio Ablanedo inaugura l'ampliació del Parc Arqueològic del Camp de les Lloses de Tona

08/07/2012

El Ministeri de Foment ha finançat les obres i excavacions amb 847.552 euros, el que representa el 75 per cent del total de la inversió realitzada

Emilio Ablanedo subratlla "el compromís del Govern d'Espanya amb la cultura i amb el turisme de qualitat"

 

El Subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, ha inaugurat aquest matí a Tona l'ampliació del Parc Arqueològic del Camp de les Lloses, un assentament de tipus militar que es va utilitzar en l'època de penetració dels romans a la península ibèrica, entre els segles II i I a.c. Amb una inversió realitzada en dues fases que ascendeix a 847.552 euros –el 75% del pressupost total– el Ministeri de Foment ha cofinançat les obres de recuperació del jaciment a càrrec dels fons que es generen per l'1% cultural per la contractació d'obra pública. L'ampliació inaugurada avui, que inclou treballs d'excavació, conservació i musealització, ha comptat amb un pressupost proper als 497.000 euros. D’aquesta quantitat, el Ministeri ha aportat un total de 372.571 euros.


En el seu discurs, Emilio Ablanedo ha destacat que la inversió realitzada al parc arqueològic de Tona reflecteix “el compromís del Govern d'Espanya amb la cultura i amb el turisme de qualitat". El Subdelegat del Govern a Barcelona ha recordat que "tenim un dels patrimoni històric-artístics més importants del món i hem de donar-lo a conèixer a l'exterior". D’acord amb la seva opinió, invertir en l'àmbit cultural és “un dels camins per fer més atractiva la nostra oferta turística en un moment en què hem de fer front a la competència de noves destinacions”.

 

El jaciment del Camp de les Lloses, situat al peu del vessant sud del turó del castell de Tona, presenta vestigis de l'època ibera, si bé les restes més importants es corresponen amb l'última època de la República Romana. Algunes peces trobades durant les excavacions –bàsicament estris– s'exposen al propi centre d'interpretació del jaciment.

Les obres de recuperació del jaciment arqueològic del Camp de les Lloses s'han realitzat en dues fases i s'emmarquen en l'1 per cent cultural que el Ministeri de Foment destina a treballs de conservació o enriquiment del patrimoni històric espanyol o al foment de la creativitat artística .