Entra en servei el nou Punt d’Inspecció Fronterera del Port de Barcelona


05/07/2012

El Punt d'Inspecció Fronterera de Barcelona, depenent de la Delegació del Govern a Catalunya, inaugura unes noves instal•lacions que suposen una mostra més de l'aposta del Govern d'Espanya per l'ampliació sud del Port de Barcelona.

 

Un total de 49 funcionaris de l'Estat, entre Inspectors, Tècnics de Sanitat i personal administratiu, treballaran al nou Punt d'Inspecció Fronterera (PIF) amb horari ininterromput de 8.00 a 20.00 hores.

 

El proper 9 de juliol entraran en funcionament les noves Instal•lacions Frontereres de Control Sanitari de Mercaderies (Punt d'Inspecció Fronterera PIF del Port de Barcelona), adscrit a la Delegació del Govern a Catalunya.

 

Aquest nou punt d'inspecció és una mostra més del compromís del Govern d'Espanya amb el Port de Barcelona (Ports de l'Estat) i la seva nova terminal TerCat.

 

Les Instal·lacions Frontereres de Control Sanitari de Mercaderies són unitats de gran transcendència en els àmbits econòmic i social, atès que són les responsables de la inspecció sanitària de mercaderies, la competència de les quals és exclusiva de l'Estat. El centre és una instal•lació condicionada i autoritzada per al control duaner i sanitari de mercaderies, on es realitzen els processos d'inspecció documental, física, presa i anàlisi de mostres i en general tots els tràmits necessaris per a l'emissió del dictamen pels Serveis d'Inspecció previs al despatx duaner de mercaderies.

 

Els PIF duen a terme el control sanitari en fronteres i el control i expedició de certificats de productes de caràcter animal i vegetal, tant a nivell d'importació com d'exportació, a través del Port de Barcelona, de productes de tercers països o països extracomunitaris, complint amb la normativa comunitària en aquesta matèria. El nou PIF, que pel seu volum i activitat té una enorme importància dins del conjunt dels Ports de l'Estat, millorarà sens dubte la qualitat dels serveis prestats.

 

Un total de 49 treballadors, entre personal Inspector i personal funcionari de suport, treballaran en la nova ubicació del Port de Barcelona, instal·lació que està situada a la zona d'activitats logístiques ZAL-PRAT, enfront de la futura terminal de contenidors del Moll Prat. Amb aquesta aposta el Govern d'Espanya completa a Barcelona una part important del Pla de Mesures per a la Millora dels Serveis de Sanitat Exterior, i suposa la implicació de l'Administració General de l'Estat: el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient a través dels Serveis d'Inspecció de Sanitat Animal i de Sanitat Vegetal; el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat a través del Servei de Sanitat Exterior; i molt especialment el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, en assumir la gestió d'aquest centre a través de la Secretaria General de la Delegació del Govern a Catalunya.