El Ministeri de Treball celebra a Tarragona unes jornades tècniques de l'Observatori de les Ocupacions

28/04/2010

Amb el títol genèric d’“Assumint nous reptes”, els dies 29 i 30 d’abril


- L’objectiu es posar la informació del mercat de treball al servei de tots.
- Després de la benvinguda a càrrec de la consellera de l’Ajuntament de Tarragona, Dolors Herrera, presentaran les jornades el Subdirector General d’Estadística i Informació dels Serveis Centrals, Federico Muñiz, i el Director Provincial, Ilidio Zorita del “Servicio Público de Empleo Estatal” (SPEE).
- La clausura anirà a càrrec de la Subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, el dia 30 a les 18:00 hores a l’Hotel Ciutat de Tarragona

“Assumint nous reptes” és el lema de les Jornades Tècniques de l'Observatori de les Ocupacions que se celebren a Tarragona els dies 29 i 30 d'abril de 2010. En aquestes Jornades, analistes i experts de tot l’Estat es reuneixen per treballar coordinadament en la millora contínua dels seus productes, així com per establir la millor manera de difondre'ls amb eficàcia perquè siguin veritablement útils.

Organitzades pel “Servicio Público de Ocupación Estatal” (SPEE) del Ministeri de Treball i Immigració, aquestes Jornades tenen lloc durant dos dies a l’Hotel Ciutat de Tarragona. Comencen el dia 29 d’abril a partir de les 9:00 hores. Després de la benvinguda a la ciutat per part de Dolores Herrera, Consellera delegada d'Empreses, Formació, Ocupació i Consum adscrita a l'Àrea de Promoció i Estratègies de Ciutat i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Tarragona, presentaran les jornades el Subdirector General d’Estadística i Informació dels Serveis Centrals del SPEE, Federico Muñiz, i el Director Provincial del SPEE a Tarragona, Ilidio Zorita.

S'inicien amb una taula de 6 Directors Provincials del SPEE que debatran, des de la seva experiència, com veuen els nous reptes de l'Observatori de les Ocupacions i la seva utilitat en el dia rera dia.

El treball del dia 29 es completa amb 3 ponències a càrrec d'experts externs al Servei Públic d'Ocupació Estatal que aporten, des dels seus diferents punts de vista especialitzats, la seva experiència en la investigació al mercat de treball. Les ponències presentades són: ”Prospectiva de las ocupaciones en el mercado de trabajo”, a càrrec del Director de la Fundació CIREM, Oriol Homs; “Presentació de l’Observatori de la Generalitat de Catalunya”, a càrrec de Cinta Robert y Carmen Saborit; “Situación actual del mercado laboral”, a càrrec de Rosa Cabezas Ventura, Directora de Zona d'ADECCO.

El dia 30 d’abril, un responsable de l‘Autoritat Portuària, donarà una explicació del plantejament econòmic davant la crisi i la seva evolució al Port. La resta del dia estarà dedicat a una reflexió interna durant la qual els tècnics de l'Observatori de les Ocupacions del Servei Públic de Lloc de treball Estatal tindran l'oportunitat de debatre sobre com encarar els nous reptes en el seu treball habitual. Per a això es constitueixen 4 taules especialitzades que porten per títol: “Integración de productos y metodologías. Prospectiva”, “Un nuevo reto a afrontar: la difusión de los productos del Observatorio”, “La oferta de trabajo. Sensor para el mercado de trabajo” i “El observatorio en el contexto internacional”.

Després de les conclusions, es clausuraran aquestes jornades, divendres dia 30, a les 18 hores, per part de la Subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarés Piqué. L’acte tindrà lloc també a l’Hotel Ciutat de Tarragona.

El serveis públics d'ocupació tenen l'obligació de posar a disposició de la ciutadania informació abundant, clara, fàcil de consultar i, sobretot, útil. Una informació sobre el mercat laboral que pot ser profitosa per a totes les persones que sol•liciten els seus serveis. I aquesta informació no ha de limitar-se a un conjunt de dades estadístiques ordenades i estàtiques. En una situació com l'actual cal informar també sobre les tendències del mercat: noves activitats econòmiques, noves ocupacions, nous perfils, necessitats formatives, per donar suport a professionals, empreses i persones emprenedores en els seus projectes. Es tracta d'adequar-se als nous escenaris del mercat de treball potenciant els estudis prospectius. Per dur a terme aquesta important tasca, el SPEE, compta amb l'Observatori de les Ocupacions.