El Delegat del Govern a Catalunya visita les obres de l’1% Cultural a Alcover i Corbera d’Ebre

21-03-2011

# x
ampliar

El convent de Santa Anna, construït l’any 1.582 i que posteriorment va servir com a caserna de la Guàrdia Civil, patia una degradació extrema que feia necessària una rehabilitació completa de l’edifici. Aquesta rehabilitació s’està duent a terme gràcies a una important aportació del Ministeri de Foment a càrrec de l’1% Cultural.

ampliar

Els treballs de rehabilitació del conjunt se centren en neteja de paraments i desenrunament, apuntalament i rehabilitació estructural i de cobertes. Està previst que aquestes obres, que es van iniciar al març de 2010, finalitzin el proper mes de maig.

ampliar

El Delegat del Govern a Catalunya ha destacat que la inversió realitzada a la província de Tarragona, des de l’any 2004, a càrrec del Ministeri de Foment mitjançant el programa de l’1% Cultural ha estat de 14.525.195,25 euros.

ampliar

L’església de Sant Pere, d’època barroca, és un dels principals símbols del poble de Corbera d’Ebre; però, com tot el casc antic d’aquesta població, va quedar seriosament malmesa després de la Batalla de l’Ebre (1.938).

ampliar

El pressupost total del projecte puja a 600.000 euros (IVA inclòs), dels quals el Ministeri de Foment n’aporta 400.000 euros en quatre anualitats i l’ajuntament la quantitat restant.

ampliar

S’han realitzat actuacions de consolidació de la construcció, cosit d’esquerdes, demolició d’elements afegits, condicionament de l’espai exterior (paviments, neteja d’arcs transversals, instal·lacions...)i s’ha executat una nova coberta lleugera i transparent que freni la degradació de les restes existents.