El Delegat del Govern a Catalunya visita les obres de rehabilitació dels museus Cau Ferrat, Casa Rocamora i Museu Maricel de Mar, a Sitges

01-03-2011

# x
ampliar

El projecte d’acondicionament d’aquests edificis compta amb un pressupost total de 10 milions d’euros, dels quals el Ministeri de Foment, mitjançant el seu programa de recuperació del patrimoni artístic i històric, en finança un 32,83% (3.023.740 euros). La Diputació de Barcelona assumeix la resta del finançament.

ampliar

Les obres es van iniciar al juny de l’any passat i actualment ja s’ha finalitzat la fase de desallotjament del mobiliari i s’està treballant en la fase de demolició, demolicions menors d’elements interns.

ampliar

El projecte d’adequació consta de dues línies d’intervenció. La primera, funcional, ha de resoldre l’accés mitjançant una entrada única per a tots dos museus (Cau Ferrat i Museu Maricel de Mar), a més se’ls dotarà de serveis i instal·lacions més moderns i se’ls afegirà una zona d’aules i taller, així com una àrea de descans amb un petit bar. La segona línia d’intervenció se centra en l’accessibilitat i s’adaptarà el conjunt perquè sigui accessible a les persones amb mobilitat reduïda,a més d’adequar-se a la normativa contra incendis i d’evacuació.