La Comissió de Violència cap a la Dona de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera rep el reconeixement Meninas 2021

La Comissió de Violència cap a la Dona de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera rep el reconeixement Meninas 2021

25/11/2021

La Comissió de Violència cap a la Dona de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera rep el reconeixement Meninas 2021

Aquest òrgan pioner a les illes, que va ser creat el 2005, ofereix un espai compartit entre els professionals de la salut i dels serveis socials per abordar conjuntament la tasca de sensibilització, prevenció i lluita contra aquesta xacra


La Comissió de Violència cap a la Dona i Protecció a Menors de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha rebut aquest dijous el reconeixement Meninas 2021, per la seva feina contra la violència de gènere. El Director Insular de l’Administració General de l’Estat (AGE) a Eivissa i Formentera, Enrique Sánchez Navarrete, ha entregat la distinció, que s’atorga coincidint amb la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, el 25 de novembre.

Aquests reconeixements, de caràcter honorífic –i que a Eivissa i Formentera s’entreguen des de 2020- es concedeixen a persones, col·lectius, entitats i institucions que destaquen en la prevenció i la lluita contra la violència masclista i l’atenció, assistència, protecció i recuperació de les víctimes.

La Comissió de Violència cap a la Dona i Protecció a Menors de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera es va constituir l’any 2005 com un espai compartit entre els professionals de la salut i dels serveis socials per abordar conjuntament la tasca de sensibilització, prevenció i lluita contra aquesta xacra. Va ser la primera comissió de la Sanitat Pública balear dedicada a la violència de gènere que recollí els circuïts d’Atenció Primària i Hospitalària, i ha participat en l’elaboració de protocols sanitaris davant d’aquest tipus de casos. A més, entre d’altres funcions, col·labora activament amb els diferents organismes en les iniciatives per eradicar la violència masclista.

Fundació Asombra

Les escultures de forja de les Meninas, que la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere entrega als homenatjats durant el 25N, han estat elaborades als tallers de la Fundació Asombra en els centres penitenciaris. Han recollit l’estatueta Consuelo Corrionero i Eva Pasamón, presidenta i vicepresidenta, respectivament, de la Comissió de Violència cap a la Dona i Protecció a Menors. Corrionero ha subratllat que és “un orgull haver estat pioners dins de l’IB-Salut” i ha animat a totes les àrees de salut a incorporar i potenciar la seva pròpia comissió per fer visibles i poder ajudar les dones que pateixen algun tipus de violència a la nostra societat”.

L’acte s’ha celebrat a l’Hospital de Can Misses d’Eivissa; la seva directora gerent, Carmen Santos, ha destacat que la vintena de professionals que integren la comissió “ha observat el seu entorn de manera diferent i amb aquesta mirada ha aconseguit transformar la visió de la violència de gènere entre els professionals sanitaris d’Eivissa i Formentera”.

El Director Insular de l’AGE a Eivissa i Formentera, Enrique Sánchez, ha posat d’exemple el paper dels condecorats i ha dit que “es necessari el mateix compromís d’una societat unida per arraconar els que exerceixen la violència contra les dones i també a qui nega o minimitza la magnitud del dany que provoca”.