Estrangeria inicia l'expedient de devolució de 7 dels 8 estrangers il·legals localitzats ahir per la Guàrdia Civil a Ses Salines

25/06/2017

Els vuit detinguts, un de menor d'edat, van entrar de forma irregular a Espanya a bord d'una embarcació que va ser localitzada submergida enfront de la costa


La Guàrdia Civil va interceptar ahir a vuit ciutadans estrangers en el municipi de Ses Salines que van entrar a Espanya de forma il·legal. Realitzades les diligències habituals per a la seva identificació i llocs a la disposició de Cos Nacional de Policia, l'Oficina d'Estrangeria de la Delegació del Govern iniciarà avui l'expedient de devolució de set dels vuit ciutadans, en ser un d'ells presumptament menor d'edat.

Al migdia d'ahir la Guàrdia Civil va rebre l'avís d'un particular sobre la presència de tres individus d'aparença magrebina en els voltants del Faro de Ses Salines, sospitosos de poder ser immigrants en situació irregular. Immediatament, la Benemérita va activar el dispositiu habitual en aquests casos (patrulles per terra, helicòpter i Servei Marítim), localitzant  una embarcació tipus pastera submergida enfront de la costa salinera. Posteriorment, van ser interceptats cinc individus més en aquest municipi, també  indocumentats i amb idèntiques característiques.

El dispositiu va permetre localitzar 8 persones immigrants, de nacionalitat algeriana, els quals van ser lliurats al Cos Nacional de Policia després de realitzar les habituals mesures sanitàries i de reconeixement. Una vegada posats a la disposició de la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia, avui Delegació del Govern ha iniciat l'expedient de devolució i demà seran posats a disposició judicial. En 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers en la Península.

Amb la d'ahir són vuit les embarcacions d'aquestes característiques que han estat localitzades en Balears aquest 2017. En 2016 van arribar a Illes Balears tres embarcacions tipus pastera; tres en 2015 i dos en 2014.