La Guàrdia Civil continua combatent el tràfic i la venda de drogues a la Part Forana amb la detenció de 14 persones a Palma, Manacor, Inca, Capdepera i Cala Rajada

16/06/2017

En la 'Operació LLAMPS' s'han confiscat gairebé un quilo de cocaïna, 4,8 grams d'heroïna, 279 plantes de marihuana, més de 100.000 €, joies i vehicles


La Guàrdia Civil en Illes Balears ha dut a terme una nova operació contra el tràfic de drogues i la venda de substàncies estupefaents a Mallorca. El passat dia 14 un total de 140 agents irrompien en 20 domicilis de les localitats de Palma, Manacor, Cala Rajada, Capdepera i Inca i procedien a la detenció de 14 persones com a presumptes autors dels delictes d'organització criminal i tràfic de drogues.

La 'Operació Llamps' es va iniciar el novembre passat investigant una organització criminal dedicada al tràfic i venda de drogues a la illa de Mallorca, sobretot en la Part Forana. Aquesta organització,  introduïa la droga a la Illa per via marítima i posteriorment la distribuïa a través de diferents punts de venda i col·laboradors.

S'ha comprovat que era una organització molt activa, ja que no solament distribuïa la droga, sobretot cocaïna, a més d'heroïna, a través de punts de venda, si no que en algunes de les zones, sobretot a Capdepera i Cala Rajada, venien les substancies estupefaents en via pública. Per a això, el comprador  contactava  telefònicament amb els venedors i concertaven les  cites a les zones d'oci, tant al carrer com en locals de copes i una vegada allí realitzaven la transacció.

Un de les dades més destacades que ens indica el grau de 'professionalització' de la banda, i que més treball ha donat als investigadors, és que  l'organització comptava amb zulos repartits pel camp i la muntanya de la geografia de Mallorca en els quals ocultava els diners i la droga, sent aquesta una de les  mesures de seguretat que practicaven, amb la finalitat que en cas de registre al domicili del supòsit narco, no li anés trobat ni droga ni diners. Els investigadors van poder constatar que es tracta d'una de les organitzacions de venda de droga a el “sovintejo” més important de les desmantellades en els últims anys, atès que els detinguts proveïen a unes 500 persones d'una manera continua.

La recerca l'han dut a terme efectius de Policia Judicial de les localitats d'Algaida i Manacor i de l'Equip Crim Organitzat (RESSÒ) tots pertanyents a la Guàrdia Civil d'Illes Balears. Per a la fase final d'explotació de l'operació han col·laborat a més altres unitats de la illa de Mallorca, i desplaçat des de València efectius del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) especialistes en entrades i assegurament de domicilis, així com també de control de masses, també han participat en l'operatiu cans de la Guàrdia Civil especialitzats en la cerca de diners i droga. El dia de l'explotació va intervenir un total de 140 efectius.

Com a resultat de l'operació, 20 punts de venda de droga desmantellats, s'han detingut un total de 14 persones, s'han confiscat gairebé un quilo  de cocaïna, 4.8 grams d'heroïna, 518 grams de marihuana seca en cogollos, 279 plantes de la mateixa substància, 371 grams d'haixix, diverses dosis de MDMA i metanfetamina, joies, a més de la quantitat de 101.740 euros.