La delegada del Govern i la Guàrdia Civil supervisen el Pla Operatiu de Vigilància del Parc Nacional de Cabrera

Salom i els comandaments atenen les explicacions de la GC

06/06/2017

Salom i el coronel cap Barceló han recorregut els punts de control que la Benemérita disposa al Parc Nacional / L'Arxipèlag és un enclavament estratègic en ser una porta d'entrada d'immigració il·legal i narcotràfic


La delegada del Govern en Illes Balears,  Maria Salom, ha visitat aquest matí acompanyat pel coronel cap de la Guàrdia Civil en Illes Balears, Jaume Barceló, les dependències que disposa la Benemérita al Parc Nacional de Cabrera amb l'objectiu de supervisar el Pla Operatiu de Vigilància que s'engega de cara a la temporada alta.

Aquest Pla és un més dels nombrosos que duen a terme les diferents unitats de la Guàrdia Civil en el compliment de les missions encomanades en la Llei 2/1986.

Salom ha recorregut les instal·lacions, s'ha interessat per la labor que realitzen els agents destinats permanentment en el petit arxipèlag i accedit al punt establert del Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE), una de les eines de les quals disposa la Benemérita per controlar des de Cabrera el contraban, el tràfic de drogues, la pesca il·legal o la possible arribada d'immigració il·legal a Illes Balears. Les últimes embarcacions tipus pastera albirades pel SIVE el passat mes d'abril van ser localitzades a escasses milles de Cabrera.

El Parc Nacional de Cabrera suposa un enclavament estratègic en ser una de les principals portes d'entrada d'immigració il·legal i narcotràfic procedent del nord d'Àfrica. De fet, la pràctica totalitat de pasteres arribades a Mallorca ho fan per aquesta ruta, d'aquí la necessitat d'establir aquest pla de vigilància concret.

La Guàrdia Civil realitza a Cabrera un “treball específic i clau en benefici de la seguretat ciutadana”, recorda la delegada, sobretot els mesos d'estiu on l'afluència de turistes és massiva.