El secretari general de la Delegació del Govern condemna l'última mort per violència de gènere ocorreguda a Pollença

29/05/2016

Delegació del Govern convoca un minut de silenci demà a les 12 hores a la seva seu central


El secretari general de la Delegació del Govern en Illes Balears, Evelio Antich, mostra el seu més enèrgica condemna i repulsa per la mort per violència de gènere ocorreguda aquest matí en el Port de Pollença. La víctima és una dona de nacionalitat romanesa, Lucia P., de 47 anys, i el seu presumpte agressor la seva parella, Ioan C., també romanès (58 anys), que ha estat detingut per la Guàrdia Civil.

Agents de la Benemérita han tingut coneixement aquest matí d'una agressió per arma blanca en un domicili del Port de Pollença, que ha causat greus ferides a Lucia P., que finalment ha mort. El presumpte agressor ha estat detingut i la Policia Judicial s'ha fet càrrec de la recerca. No consten antecedents per violència de gènere.

La Delegació del Govern insisteix en la necessitat que totes les víctimes de maltractaments, familiars o amics denunciïn als agressors, ja que és la principal mesura per lluitar contra aquesta xacra social. Espanya disposa de nombrosos recursos contra la violència de gènere, des del 016, un número de telèfon gratuït i confidencial, a l'assistència jurídica gratuïta a totes les víctimes, amb independència de la seva situació econòmica.

Es tracta de la tercera mort per violència de gènere en Illes Balears en aquest 2016, després de les ocorregudes el gener passat en Costa de la Calma (Calvià) i al març a Son Cervera.  L'any passat va caldre lamentar una morta pel mateix motiu en l'Arxipèlag, succés ocorregut a Sant Jordi el mes de juliol, mentre que en 2014 van ser tres les víctimes de Viogen a les Illes.