La Policia Nacional i la Guàrdia Civil detenen a Eivissa a tres membres d'un actiu grup especialitzat en robatoris de caixes fortes

Agents portant-se a un dels detinguts

02/10/2015

Se'ls relaciona amb l'assalt a un furgó blindat que estava embarcat en un ferri i amb el robatori de 22.000 euros en un conegut local d'oci pitiús


Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han procedit a la detenció i al desmantellament d'un dels grups de delinqüents més especialitzats del país en els robatoris amb força, que tenia com a objectiu principal les caixes fortes de diferents empreses assentades a la illa d'Eivissa. Les perquisicions desenvolupades conjuntament van culminar el passat 16 de setembre amb la detenció del capdavanter de l'organització, qui es trobava a Madrid i d'altres dos membres que encara romanien a la illa pitiusa.

Les detencions estan relacionades amb una important operació duta a terme el passat mes d'agost contra una altra banda de butroneros que es desplaçava de la Península a Balears. En aquella ocasió es van obtenir dades que apuntaven al fet que certs membres de tots dos grups en ocasions s'intercanviaven per a alguns 'treballs'.


Fals instal·lador de telecomunicacions

Partint de la informació obtinguda en l'operació desenvolupada a l'agost, els agents van esbrinar que aquest grup utilitzava tot tipus de tècniques per obrir les portes que donaven accés a les caixes fortes sense ser detectats, inclosa la desactivació de les alarmes que estiguessin connectades. Una vegada aconseguida la caixa forta la violentaban de manera precisa utilitzant per a això diferents, però molt precisos mètodes, tals com l'oxicorte. Precisament aquesta tècnica va ser la que van utilitzar, entre uns altres, en el robatori perpetrat per la banda a la fi del mes de juliol en un conegut local d'oci, on van aconseguir portar-se la quantitat de 22.000€ després d'assaltar una de les caixes de seguretat on es trobava els diners.

Després de les gestions dutes a terme pels investigadors es va poder constatar com un dels seus membres simulava ser un instal·lador de telecomunicacions per accedir als diferents locals i, mentre oferia serveis de telefonia, en realitat obtenia la informació necessària perquè posteriorment la banda dugués a terme l'assalt.

A aquesta organització se li imputen un total d'11 robatoris amb força en establiments, tots ells comeses al llarg d'aquest estiu A més se'ls considera autors d'alguns dels robatoris més cridaners dels últims dos anys, inclòs l'assalt a un furgó blindat embarcat en un ferri, per la qual cosa les recerques continuen amb la finalitat de provar la seva participació en altres assalts i no es descarta que es produeixin més detencions.

Totes les recerques s'han portat de manera conjunta per un equip d'agents integrat per personal de Policia Judicial de Guàrdia Civil d'Eivissa, de la UDEV Central de Comissaria General de Policia Judicial i la UDEV de la Comissaria de Policia Nacional de la pitiusa major.