La Guàrdia Civil duu a terme una jornada informativa amb el Cos consular d'Illes Balears per donar resposta als problemes que puguin sorgir al turista estranger

El coronel Barceló es dirigeix als cònsols de Balears

15/05/2015

La Guàrdia Civil d'Illes Balears va dur a terme ahir en les instal·lacions de Natura Park una jornada informativa amb el Cos consular per preparar la propera campanya estival de cara a l'arribada dels turistes estrangers que visiten les nostres Illes.

Durant la jornada, el coronel cap, Jaime Barceló, va donar a conèixer als cònsols i agents consulars de 14 països el desplegament de la Guàrdia Civil en Illes Balears, les seves capacitats i la disposició per donar resposta a les dificultats que puguin sorgir-li al ciutadà estranger durant la seva estada en aquesta Comunitat.


Oficines SATE

La totalitat del Cos consular va conèixer de primera mà el funcionament i la distribució a les Illes de les oficines del Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE), de les quals la Guàrdia Civil gestiona quatre SATE distribuïts a Muro, Santa Margalida, Calvià i Sant Antoni de Portmany. El de Calvià es troba desdoblegat en dues oficines, la de Magaluf i una altra en Peguera.

Barceló va respondre a totes les qüestions i plantejaments que van sorgir als assistents, en relació a les qüestions de Seguretat Ciutadana i la gestió de les incidències que li sorgeixen als turistes que visiten les nostres illes.


Decàleg de recomanacions

La Guàrdia Civil està estesa en totes les Illes Balears i, en el desenvolupament d'aquest desplegament, s'ha tingut molt en compte totes les necessitats del turista que visita la nostra Comunitat. En aquest sentit va donar a conèixer el Decàleg de recomanacions per a un entorn segur, que ha estat elaborat per un equip d'agents de la Zona de la Guàrdia Civil en Illes Balears i editat per la Conselleria de Turisme.

El decàleg recull una sèrie de recomanacions per a un entorn segur, dirigit sobretot als milers de turistes que cada any visiten Illes Balears. És una guia pràctica que recull i aporta les recomanacions bàsiques sobre seguretat que resumeix gairebé cent pàgines la informació elemental sobre aspectes varis que interessen al turista: garanties del dret processal espanyol, protecció de la dona i el menor, seguretat pública, règim de viatgers, atenció al turista, auxili al ciutadà, oci i qualitat, seguretat vial, protecció del medi ambient i esports i activitats en el mar.

Aquesta iniciativa és pionera en tot el territori nacional i amb ella es pretén garantir que tots les persones que visitin les nostres Illes coneguin com han de procedir davant qualsevol eventualitat que els sorgeixi i quins són els comportaments que s'han de bandejar per evitar incórrer en comportaments incívicos, gaudint amb això d'unes vacances sense sobresalts.