Delegació del Govern i Ajuntament de Calvià inicien els preparatius policials conjunts de cara a la temporada alta 2015

Palmer i Onieva, al costat dels comandaments policials en la reunió

02/03/2015

Teresa Palmer i el batle Onieva han presidit una reunió en la qual han pres part els comandaments de la Guàrdia Civil i la Policia Local del municipi / Ambdós han destacat la “extraordinària col·laboració” entre els cossos que va permetre una reducció constant dels índexs de criminalitat al llarg de 2014


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, i l'alcalde de Calvià, Manu Onieva, han presidit aquest matí una primera presa de contacte entre ambdues administracions de cara als preparació de la temporada turística 2015 en matèria de seguretat. La trobada, que es desenvoluparà i ampliarà en la propera Junta Local de Seguretat a celebrar en les properes setmanes, ha comptat amb la presència dels comandaments de la Guàrdia Civil i de la Policia Local calvianera.

Tant Palmer com Onieva han ressaltat la “extraordinària col·laboració” que existeix entre tots dos cossos i que va permetre que els índexs de criminalitat es reduïssin “de forma constant” durant tot el 2014, inclosos els mesos d'estiu on l'afluència de turistes és massiva en els nuclis turístics de Calvià.

Les últimes dades d'infraccions penals fets públics per la Secretaria d'Estat de Seguretat relatius a Calvià assenyalen una reducció de les infraccions penals del -6,3% en 2014 respecte a l'any anterior (5.349 enfront de 5.711), “la qual cosa posa de manifest que la inseguretat ciutadana, els delictes i les faltes, segueixen reduint-se”, recorda Palmer.

Van baixar els robatoris amb violència (-13,9%), els robatoris amb força (-12,2%) i els furts (-15,3%), una tendència que es manté en aquests primers compassos de 2015. Tant Onieva com Palmer també han ressaltat que durant el passat estiu es va aconseguir eradicar l'alarma generada en 2013 amb els robatoris violents efectuats per dones que exercien la prostitució en els nuclis més turístics, “un èxit fruit de la coordinació policial”.

La delegada del Govern també ha posat en valor el Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE) de Calvià, que compta amb dues oficines en el municipi, una en Peguera i una altra en Magaluf. Precisament, aquesta última és una de les quals millor funciona de les establertes en Illes Balears: en el seu primer estiu de funcionament va tenir un “notable èxit” en recollir gairebé 2.000 denúncies.

La reunió celebrada avui s'emmarca dins dels constants contactes entre la Delegació del Govern en Illes Balears i l'Ajuntament de Calvià per mantenir i millorar, si és possible, la coordinació policial duta a terme els últims estius en el municipi mallorquí.