Rescatats per la Guàrdia Civil 10 persones que realitzaven una excursió per la Serra de Tramuntana

06/02/2015

El primer grup de sis es troben en bon estat després d'haver passat la nit a la zona de Sa Calobra / El segon grup de rescatats ho formaven 4 persones que van passar la nit a refugi a la zona del pantà de Cúber


La Guàrdia Civil ha rescatat a sis homes de nacionalitat alemanya que es trobaven d'excursió per la Serra de Tramuntana de Mallorca. Havien iniciat una excursió a peu baixant des del Monestir de Lluc a Cala Tuent. En arribar allí, van voler tornar en vehicle cap a Palma, sent impossible per trobar-se tancada la carretera, ja que estava completament coberta per la neu caiguda durant tard-nit d'ahir.

Els excursionistes llavors, es van dirigir a la zona de Sa Calobra, on han passat nit a refugi, estaven ben abrigats i tenien menjar per passar la nit.

A primera hora d'avui, l'helicòpter de la Guàrdia Civil i agents del GREIM de la Guàrdia Civil han localitzat a aquestes persones i traslladat fins a la Base Aèria de Son Sant Joan, on més tard els ha recollit un taxi. Tots ells es trobaven en bon estat.

D'altra banda també pels mateixos equips de rescat de la Guàrdia Civil, al final d'aquest matí, 4 excursionistes més han estat evacuats en l'aeronau des de la zona del pantà de Cúber fins a la mateixa base aèria.

Aquests últims rescatats també han passat la nit en un refugi a la zona dels pantans de la Serra de Tramuntana. Estaven ben equipats per realitzar l'activitat i van ser sorpresos per la quantiosa nevada que ahir es va produir a la Illa de Mallorca.