La Guàrdia Civil de Llucmajor desactiva un grup dedicat principalment al robatori en finques aïllades al camp

12/11/2014

Detinguts 5 homes implicats en almenys 28 robatoris en finques i en interior de vehicles / Recuperats nombrosos efectes sostrets, entre ells 4 vehicles 1 remolc i dos ciclomotors


La Guàrdia Civil ha detingut a quatre homes i un menor d'edat que conformaven una banda dedicada a cometre robatoris en cases i finques aïllades en el camp.

Agents del Lloc de Llucmajor venien investigant des de feia diverses setmanes la comissió de diversos robatoris en finques rurals de la localitat. Com a conseqüència d'això durant una de les vigilàncies es va sorprendre en la via pública al 'capitost' del grup, amb una motosierra que més tard es va comprovar que havia estat denunciada per robatori en una casa situada en el camí de Son Marrano, del terme de Llucmajor.

Per això, en haver-se rebut diverses denúncies informant que en aquesta mateixa zona s'havien comès robatoris en habitatges i finques, mitjançant el mateix modus operandi, els agents van iniciar les perquisicions per verificar si van anar els mateixos autors en tots els delictes, reconeixent el detingut a la seva declaració, la seva participació en alguns d'aquests robatoris. Després de la recerca, els agents van aconseguir esbrinar la identitat dels altres autors de robatoris, tractant-se de 4 majors i un menor d'edat, que van ser detinguts com a presumptes autors de robatoris amb força.

Realitzats registres en domicilis dels implicats, es va trobar en un d'ells un ciclomotor sostret, així com eines i peces d'altres ciclomotors.

Continuant amb la recerca, els agents van descobrir que els detinguts van usurpar una nau abandonada als afores de Llucmajor, la qual era usada com a 'base d'operacions' del grup delictiu i en la qual es van localitzar quatre vehicles tipus furgoneta mixta, tres d'elles de la marca Renault Express i un remolc amb els nombres de bastidor escatats o modificats, tots sostrets. Així mateix en la nau van trobar nombrosos efectes provinents dels robatoris, entre ells eines, una ballesta i dues escopetes de balines.

Una vegada presentats davant l'autoritat judicial, aquesta decreto l'ingrés a la presó del 'capitost' del grup.

En les dependències de la Guàrdia Civil a Llucmajor es troben exposats els efectes recuperats. Tot aquell ciutadà que hagi sofert un robatori, pugui personar-se a fi de reconèixer si alguns d'ells és de la seva propietat en dies laborables de 9 a 13 hores, fins a divendres que ve dia 21 de novembre.