La delegada del Govern fa balanç de la temporada turística 2014 amb l'Associació d'Hotelers Platja de Palma

Palmer, al costat de Fernández d'Alarcón i els comandaments policials

10/11/2014

Teresa Palmer, acompanyada de comandaments del Cos Nacional de Policia, ha rebut al vicepresident de l'organització empresarial, José Fernández d'Alarcón / Durant el darrer estiu el CNP va disposar d'un dels majors desplegaments d'efectius a la Platja de Palma, destacant el reforç nocturn i la creació d'un Grup de Furts


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha rebut aquest matí al vicepresident de l'Associació d'Hotelers Platja de Palma de Mallorca, José Fernández d'Alarcón, en una reunió en la qual també han participat el comissari provincial de la Policia Nacional, Cristóbal Vilallonga, i el cap de la Brigada de Seguretat Ciutadana, Alfonso Jiménez. La trobada ha servit per fer balanç en matèria de seguretat de la temporada turística 2014 en el principal enclavament turístic de la capital balear.

El president de la citada organització hotelera, Francisco Marín, va remetre dies enrere una carta a la delegada del Govern mostrant-li l'agraïment i felicitació en nom de l'associació per “la labor desenvolupada i l'èxit obtingut” per part del Cos Nacional de Policia, concretament les Brigades d'Estrangeria i de Seguretat Ciutadana, en la seva lluita contra la delinqüència en la Platja de Palma durant la passada temporada alta.

Durant la trobada celebrada avui en la Delegació del Govern, Fernández d'Alarcón ha compartit amb la delegada la necessitat de “transmetre que la seguretat és clau per al turisme a Espanya, ja que li dóna un impuls a la nostra destinació”.

El passat estiu el Cos Nacional de Policia va disposar d'un dels majors desplegaments d'efectius en la Platja de Palma destacant, a més de les mesures de prevenció habituals, els plans específics d'actuació entre els quals sobresurt un Grup de Furts amb especial incidència i reforç en serveis de nit. De fet, els furts (delictes i faltes de baixa intensitat) van suposar el 86% de les infraccions penals comeses a la zona durant els passats mesos d'estiu.


Dispositiu especial en autobusos

En aquest mateix sentit va haver-hi un dispositiu especial en les línies 15 i 25 de l'EMT, que ha possibilitat que el nombre de substraccions a l'interior dels autobusos hagi estat baix respecte a anys anteriors.

També van destacar les operacions conjuntes amb la Guàrdia Civil i la Policia Local de Palma contra la venda ambulant i per controlar les activitats de les dones que exercien la prostitució en la via pública.

Finalment, també cal valorar el primer estiu de funcionament de l'oficina del Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE), situat en la Comissaria de la Platja de Palma del Cos Nacional de Policia, que ha atès a un total d'1.383 turistes estrangers de juliol a setembre (tant per delictes i mancades com per consultes merament informatives).

Delegació del Govern i l'Associació d'Hotelers Platja de Palma han mostrat la seva predisposició a seguir col·laborant i mantenir properes trobades de cara a la temporada alta 2015.