La Policia Nacional deté 'in fraganti' a un lladre especialitzat en el robatori en vehicles estacionats en zones turístiques de Palma de Mallorca

15/09/2014

El detingut té més de 30 antecedents policials pels mateixos fets i se li han imputat 25 robatoris amb força en vehicles


El dispositiu realitzat per la Policia Nacional per atrapar a un dels delinqüents més actius de Palma ha donat els seus fruits; se sabia que actuava solament, que sempre utilitzava el mateix sistema de fracturar la finestreta d'un cotxe, preferentment de renting i que es portava tot el que hi hagués en el seu interior, gairebé sempre maletes i motxilles de turistes. A més havia limitat molt la zona de les seves presses: els pàrquings públics d'Escullera, Moll Vell, Duanes, Contramuelle i Mollet i el dels Jardins de Sant Telmo, eren contínuament objecte d'accions d'aquest subjecte gairebé sempre a la mateixa franja horària.

Establert el dispositiu, els investigadors van aconseguir centrar a l'autor, que responia a la descripció d'un home espanyol, proper als 60 anys d'edat, amb nombrosos tatuatges en els braços i possiblement amb antecedents a la illa per fets de similar naturalesa.

No obstant això, durant la comissió d'un dels robatoris en la glorieta Pere Cabrer, va ser sorprès pels amos del vehicle que estava robant, els quals van avisar a la Policia. Una de les dotacions de Platja de Palma que ja estaven previngudes sobre la presència d'un delinqüent que es dedicava a aquest tipus de delictes, va ser la que va acudir a la trucada i va poder detenir al lladre en pocs minuts.

Després de la detenció els investigadors de la Comissària de Centre es van fer càrrec de l'assumpte i van realitzar un registre al seu domicili on es van intervenir nombrosos objectes precedents dels seus cops i que han servit per situar-ho en l'escena de 25 robatoris a d'altres cotxes.