La Guàrdia Civil deté a dos homes per la comissió de nombrosos robatoris a la zona de Llevant a Mallorca

Part del material recuperat per la GC

26/07/2014

S'han esclarit més de seixanta robatoris en les localitats de Villafranca, Artà, Felanitx i Santanyí


La Guàrdia Civil va procedir a la detenció dels marroquins A.B. de 34 anys i de A. H. de 35 anys com a presumptes autors de delictes de robatori i furt, després que el passat 24 de juliol donés per finalitzada la 'Operació Escarpara' relacionada amb la substracció de maquinària i petites eines, en cases de camp, obres i habitatges aïllats.

Els il·lícits es venien cometent en les localitats de Villafranca, Artà, Felanitx i Santanyi, i davant la sospita que tals fets anessin comesos per les mateixes persones o grup organitzat, tenint en compte tant el modus operant com a efectes que se sostreien, és pel que a mitjan mes de juny es dóna inici per part de la Guàrdia Civil de Manacor d'una recerca específica i en relació directa als fets denunciats.

Durant la recerca es va detectar a la zona de Felanitx a dos ciutadans marroquins, als quals després de diverses actuacions policials es va verificar que estaven directament relacionats amb els fets.

Tots dos venien els efectes sostrets solament a compatriotes i en el cas que alguna víctima, per qualsevol circumstància, conegués de l'autoria dels fets i exigís la devolució dels efectes, els autors els retornaven si encara els tenien en el seu poder i si no intentaven arribar algun tipus d'acord amb el perjudicat.

Com a resultat de la recerca s'han esclarit uns seixanta il·lícits i s'ha recuperat part del material sostret.