La delegada del Govern defensa la “excel·lent labor” de la Guàrdia Civil a Calvià, on es redueix la criminalitat

Palmer, en la reunió entre el conseller Martínez i el coronel Barceló

10/07/2014

Teresa Palmer ha participat aquest matí en la reunió extraordinària del Consell Assessor de Turisme convocada pel conseller Jaime Martínez


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha participat aquest matí a la reunió convocada pel Consell Assessor de Turisme, on ha defensat la “excel·lent labor” que duen a terme les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a les Illes i, concretament, la Guàrdia Civil a Calvià, on la coordinació amb la Policia Local és màxima, contínua, i “està donant resultats molt positius”.

En la reunió convocada pel conseller de Turisme i Esports del Govern, Jaime Martínez, i a la qual ha acudit una trentena de convidats de l'àmbit polític, empresarial, municipal i sindical, Palmer ha assenyalat que, dins del seu àmbit competencial, les activitats “reprotxables” que han provocat la reunió d'avui “no estan tipificades en el Codi Penal, no són delicte”.

Això sí, tant en Punta Balena com en la resta de Magaluf i Calvià, la seguretat és una prioritat i aquest estiu, com en els últims, han arribat reforços que inclouen una Unitat de Reserva de la Benemérita. Entre gener i juny de 2014, les actuacions dutes a terme per la Guàrdia Civil en aquest municipi constitueixen un 13,9% del total de les Unitats de la Zona que ocupa la Benemérita en Illes Balears; les infraccions penals conegudes han experimentat un descens del 4,22% i la taxa d'esclariment se situa en un 32,03%, 7,44 punts més que en el mateix període de 2013.

Així mateix, la delegada del Govern ha recordat que el Govern, a través de la Secretaria d'Estat de Turisme, està ultimant juntament amb el Govern balear i l'Ambaixada del Regne Unit a Espanya una campanya institucional de conscienciació dirigida als milers de turistes que cada estiu visiten la zona de Magaluf i, concretament, Punta Balena, que és on s'estan donant “una sèrie de pràctiques que, evidentment, no responen a la imatge que volem donar de les nostres Illes. Estem per recolzar i col·laborar en el canvi de model que desitgem tots”.


Turisme responsable i de qualitat

La campanya s'engegarà aquest diumenge, a través de suports ‘online’, xarxes socials i mitjans on s'han publicat les informacions relatives a aquestes pràctiques tan denigrantes, sobretot en els mitjans britànics, lloc d'origen dels milers de turistes que visiten Punta Balena. La campanya, a més, comptarà amb la participació de les principals agències de viatges majoristes britàniques.

“Volem treballar conjuntament per oferir un turisme responsable i de qualitat i, per què no, aprofitar aquest problema puntual de Punta Balena, i que entela l'excel·lent imatge que ofereix en el seu conjunt Balears, per intentar canviar cap a un model turístic millor, més responsable i pel qual estan lluitant molts, la majoria, dels empresaris que treballen a la zona”, conclou Palmer.