El Ministeri d'Indústria obre la convocatòria d'ajudes del programa “Activa Startups” a Catalunya oferint a les pimes catalanes fins a 40.000 euros per a millorar la seva innovació

El Ministeri d'Indústria obre la convocatòria d'ajudes del programa “Activa Startups” a Catalunya oferint a les pimes catalanes fins a 40.000 euros per a millorar la seva innovació

08/06/2022

 

  • La Secretaria General d'Indústria i de la PYME, a través de la Fundació EOI, en col·laboració amb ACCIÓ -Agència per la Competitivitat de l'Empresa- preveuen ajudar a 85 pimes en aquesta primera convocatòria amb fons de Next Generation-EU
  • La inversió prevista ascendeix a 3,4 milions d'euros procedents dels fons del Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència (MRR).
  • Aquesta iniciativa, emmarcada en l'Estratègia Nacional Indústria Connectada 4.0, cerca impulsar la innovació oberta i el creixement empresarial desenvolupant projectes de col·laboració entre pymes i startups.

Barcelona, 8 de juny de 2022.- La Secretaria General d'Indústria i de la Pyme, a través de la Fundació EOI, obre el termini de sol·licitud de la primera convocatòria d'ajudes relativa al programa “Activa Startups” a Catalunya oferint a les pymes catalanes fins a 40.000 euros per millorar la seva innovació a través de la iniciativa «Activa Startups», en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

“Activa Startups”, que pertany a la família de programes “Activa”, és una iniciativa del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme en el desenvolupament de la seva Estratègia Nacional d'Indústria Connectada 4.0 que té entre els seus objectius l'impuls de la transformació digital de la indústria espanyola augmentant el seu potencial de creixement i desenvolupant al seu torn l'oferta local de solucions digitals.

L'objectiu d'aquest programa és el desenvolupament de projectes de col·laboració entre pymes i startups, que serveixin per impulsar el seu creixement empresarial. Les ajudes, en forma de subvenció, permetran a les empreses fer front als costos derivats del procés d'innovació. En concret, l'import màxim establert per cada pyme beneficiària és de 40.000€.

Les ajudes d'aquesta convocatòria van dirigides a empreses l'activitat de les quals es refereixi a qualsevol sector, amb centre de treball operatiu en la comunitat autònoma de Catalunya, que tinguin la condició de pime i que vagin a desenvolupar un projecte d'innovació oberta amb l'assessorament i suport d'una startup.

Les actuacions susceptibles de finançament seran projectes d'innovació en matèria de transformació digital, desenvolupament i incorporació de tecnologies emergents, transformació cap a una economia baixa en carboni o incorporació de l'economia circular en el model de negoci de la pyme.

La Fundació de l'Escola d'Organització Industrial (EOI), adscrita a la Secretaria General d'Indústria i de la PYME, és l'encarregada de gestionar la inversió prevista per a les convocatòries “Activa Startups”, que ascendeix a 44 milions d'euros procedent del fons del mecanisme de Recuperació i Resiliència i tenen un objectiu de recolzar a 1.100 pimes abans de la fi de 2023. En concret, la inversió prevista per a aquesta primera convocatòria suposa 3,4 milions d'euros i tenen com a objectiu recolzar a 85 pymes de Catalunya.

Aquest programa d'ajudes va ser presentat el passat 27 d'abril a l'ecosistema empresarial i emprenedor a Catalunya comptant amb la presència de representants d'ambdues administracions.

Les sol·licituds es poden presentar a través de la seu electrònica de la Fundació EOI i el termini de sol·licitud de les ajudes romandrà obert durant un mes des de la publicació de la convocatòria en el BOE.

Aquesta convocatòria d'ajudes està contemplada dins del Programa de Capacitats per al Creixement de la PYME del Component 13 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que té una dotació global de 101 milions d'euros fins a desembre de 2023. Aquesta iniciativa també s'emmarca a Espanya Nació Emprenedora”, la visió a llarg termini impulsada pel Govern per convertir a Espanya en un país de referència en emprenedoria innovadora l'any 2030.

Bases reguladores: https://www.boe.es/boe/dias/2021/12/22/pdfs/boe-a-2021-21192.pdf

Convocatòria d'ajudes: https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=boe-b-2022-18307

Més informació sobre els programes ACTIVA del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme: https://www.industriaconectada40.gob.es/programas-apoyo/paginas/programas.aspx