MITECO distribueix a Catalunya 388 milions d'euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

MITECO distribueix a Catalunya 388 milions d'euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

03/01/2022

MITECO distribueix a Catalunya 388 milions d'euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

Barcelona, 3 de gener de 2022. El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) ha transferit a Catalunya 388,05 milions d'euros, emmarcats en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Al llarg de 2021, les Conferències Sectorials d'Energia i de Medi ambient han permès reforçar la col·laboració entre el MITECO i les autonomies, per avançar en l'objectiu de neutralitat climàtica, conservació de l'entorn natural i la biodiversitat, i garantir la cohesió social i territorial enfront del repte demogràfic.

I és en aquests òrgans de coordinació entre administracions, on s'ha concretat la territorializació de fons corresponents a les principals línies d'actuació -o components- del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

La mobilitat sostenible, la rehabilitació d'habitatge en petits municipis, la gestió la conservació i restauració d'ecosistemes, la millora en les xarxes de proveïment d'aigua, plans de sanejament i depuració en petites i mitjanes aglomeracions, gestió de residus, el desplegament de renovables, i programes de regeneració i repte demogràfic en municipis de menys de 5.000 habitants, constitueixen algunes de les línies amb major inversió en transició verda.

Seguiment de l'execució del Pla de Recuperació

Segons l'acordat en les respectives Conferències Sectorials, es constituiran grups de treball entre el MITECO i les CCAA, per fer seguiment de l'execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència en cada comunitat autònoma i a les ciutats autònomes. El compliment de les fites i objectius marcats és una exigència ineludible de la Comissió Europea per al desemborsament regular dels fons.

A Catalunya el repartiment de fons MITECO del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, ascendeix a 388,05 milions d'euros, distribuïts segons la següent taula.

NOTA_DE_PREMSA_*CAT_Repartiment_de_fons_*MITECO_de el_Pla_de_*Recuperacion.pdf