El Govern destina 25,34 milions a indústries catalanes en subvencions per compensar els costos d'emissions indirectes de CO2

25/10/2019


La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, informa que l'Executiu ha elevat fins a 172,23 milions d'euros les ajudes pel CO2. Amb aquesta ampliació, el Govern compleix el seu compromís de recolzar als sectors industrials de Catalunya i reforça la competitivitat de les empreses. Representa el major import anual concedit fins avui per un Govern d'Espanya a la indústria electrointensiva en aquest tipus d'ajudes.


La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha informat aquest divendres que el Consell de Ministres ha autoritzat augmentar les subvencions pel CO2 fins als 172,23 milions d'euros, dels quals 25,34 milions són per a indústries catalanes. Teresa Cunillera ha subratllat que, amb aquesta ampliació, el Govern compleix el seu compromís de recolzar als sectors industrials catalans i reforça la competitivitat de les empreses més intensives en consum d'electricitat.

L'acord del Consell de Ministres permet ampliar el pressupost destinat a la convocatòria de 2019 per a la concessió de subvencions relatives al mecanisme de compensació de costos d'emissions indirectes de gasos d'efecte hivernacle per a costos incorreguts en 2018. Aquest acord amplia la quantia inicial de 91 milions d'euros aprovada el 29 de març de 2019 i atendrà les 192 sol·licituds rebudes, la qual cosa significa l'execució del 100% del pressupost autoritzat.

Aquesta ampliació representa el major import anual concedit fins avui per un Govern d'Espanya a la indústria electrointensiva en aquest tipus d'ajudes, més que el doble del concedit en 2017 (83,8 milions d'euros). D'aquesta forma, des de juny de 2018, el Ministeri d'Indústria haurà atorgat compensacions per costos indirectes per un total de 256 milions d'euros.

Teresa Cunillera també ha recordat que Catalunya ha rebut més de 47 milions del Programa de Reindustrialització i Enfortiment de la Competitivitat Industrial corresponent a la convocatòria de 2018, també conegut com a Programa Reindus, que té com a objectiu fomentar el desenvolupament industrial d'Espanya i la creació d'ocupació a través de la millora empresarial i l'eficiència dels sectors productius.