Millo reivindica l’acció del Govern d’Espanya per solucionar “qüestions que afecten a tots els catalans”

Millo reivindica l’acció del Govern d’Espanya per solucionar “qüestions que afecten a tots els catalans”

21/06/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha reivindicat avui que el Govern d’Espanya té com a màxim objectiu “solucionar les qüestions que afecten a tots els catalans”. Una actitud que ha contraposat amb la del Govern de la Generalitat, que “es limita a actuar per organitzar un referèndum il·legal que sap que no es podrà fer i està situant a les institucions catalanes en una situació mai vista al marge de l’ordre constitucional i l’Estat de dret”.  

En aquest sentit, Millo ha emplaçat la Generalitat a no donar l’esquena a un “diàleg constructiu i sincer” que ja està donant els seus fruits. Segons ha destacat el delegat del Govern en la roda de premsa per fer balanç dels seus set mesos de mandat, al 2016 l’economia catalana va pujar el 3,1%, molt per sobre de la mitjana europea, i enguany s’aconseguirà recuperar el nivell de PIB real de 2008.

A més de la recuperació econòmica, Millo ha destacat la “presència constant” del Govern d’Espanya a Catalunya, amb més de 80 visites de ministres, del president del Govern, Mariano Rajoy, i la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría. El diàleg també s’ha intensificat amb representants de la societat civil i les institucions catalanes, amb més de 200 reunions d’Enric Millo amb agents socials i econòmics, prop de 30 intervencions en fòrums i 26 trobades amb ambaixadors i actes consulars, més de 40 reunions amb representants del món local i 7 de la Generalitat. Segons ha manifestat Millo, el Govern d’Espanya “es preocupa pel benestar dels catalans, lluny de populismes i d’ideologies polítiques sense vocació social”.

El delegat del Govern ha recordat l’anunci a Barcelona del passat 28 de març del president Mariano Rajoy, que va comprometre 4.200 milions d’euros d’inversió a Catalunya en àmbits d’infraestructures, transport i habitatge, amb l’horitzó dels propers quatre anys. Només en el Grup Foment, la inversió a Catalunya al 2017 ascendirà a 1.091 milions d’euros.  Entre les fites aconseguides durant aquests set mesos de treball, destaquen compromisos com la inversió de gairebé 4.000 milions d’euros en Rodalies fins al 2025, el soterrament de les vies a municipis com Montcada i Reixac i L’Hospitalet del Llobregat, l’inici de les obres de l’estació de la Sagrera, que suposen una inversió total de 841 milions d’euros i haurien d’estar enllestides al 2020, i el Corredor Mediterrani, que té una inversió prevista durant el període 2017-2020 de 3.122 milions d’euros.

Dins un terreny més cultural i social, el Govern d’Espanya també s’ha involucrat de primera mà en promoure la candidatura de Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament i que Sant Jordi sigui declarat patrimoni immaterial per la Unesco. Sense oblidar els Jocs de la Mediterrània, per la celebració dels quals a Tarragona el Govern aportarà 10,5 milions d’euros que es sumen als 2,5 milions ja fets efectius.

Segons ha posat de relleu Enric Millo, el Govern continuarà treballant en aquesta línia, en favor de la recuperació econòmica, la legalitat i l’estabilitat. “Treballarem per evitar el xoc de trens fins l’últim moment”, ha manifestat sobre l’anunci del Govern de la Generalitat de celebrar un referèndum l’1 d’octubre. “Però sobretot treballarem pel 2-0, els catalans poden estar tranquils que ningú trencarà el marc  democràtic vigent perquè Catalunya no pot entrar en culs de sac”.