El Servei Públic d'Ocupació Estatal lliura gairebé un centenar de Certificats de Professionalitat

El Servei Públic d'Ocupació Estatal lliura gairebé un centenar de Certificats de Professionalitat

30/10/2014

El Subdelegat de Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, acompanyat del secretari general de la Delegació del Govern a Catalunya, Simón Pérez, el director de l'Àrea de Treball de la Delegació, Àngel Pérez, Director Provincial del SEPE, Víctor Santa-Bárbara, i la Secretària Provincial d'aquest organisme, Montserrat Martínez, han lliurat avui els certificats de professionalitat a gairebé un centenar d'alumnes que ja formen part de la primera "promoció" d'aquests títols acreditatius. Es tracta dels primers certificats d'aquestes característiques que es lliuren a Barcelona i al conjunt de Catalunya.

Els certificats de professionalitat permeten reconèixer una titulació a les persones que ja realitzen una professió. També atorguen una titulació que habilita per desenvolupar una professió a aquelles persones que no tenien vinculació prèvia amb la mateixa.

Els certificats de professionalitat -impulsats ​​per donar suport a aquells col·lectius la reinserció en el mercat laboral és més complexa- formen part del conjunt de mesures adoptades pel Govern d'Espanya en matèria d'ocupació. Fruit d'aquest compromís de l'Executiu, l'atur que afecta els menors de 30 anys s'ha reduït en prop de 220.000 persones respecte a les xifres que hi havia a l'inici de la legislatura.

Per aprofundir en la recuperació econòmica, el Govern d'Espanya -en col·laboració amb les comunitats autònomes i els interlocutors socials- ha apostat per l'eficiència i l'eficàcia en les polítiques actives d'ocupació. Aquestes polítiques actives són una eina fonamental per a l'augment de la competitivitat i de la qualitat del mercat laboral.

Durant la seva intervenció en l'acte de lliurament de certificats, el Subdelegat del Govern, Emilio Ablanedo, ha subratllat que "gràcies al compromís de la societat espanyola, a la responsabilitat dels interlocutors socials i les reformes estructurals que ha liderat el Govern d'Espanya, l'any 2014 serà un punt d'inflexió en el canvi de tendència cap a la creació d'ocupació ". Una d'aquestes mesures "es troba en l'Estratègia d'Emprenedoria i Ocupació Jove que el Govern va aprovar el febrer de 2013 i que beneficia més de 174.000 joves menors de 30 anys d'edat".

Per la seva banda, el Director Provincial del SEPE ha destacat que "el treball silenciós que es realitza des del Servei Públic d'Ocupació Estatal, comença a donar resultats".

El SEPE conserva competències en matèria de formació, tant pel que fa al finançament, com al control, supervisió i expedició de títols. Al Servei Públic d'Ocupació Estatal també li correspon dissenyar el sistema de formació en l'àmbit laboral i, en aquest sentit, el SEPE està destinant grans esforços a la formació professional, a la formació dual i, especialment, a la formació vinculada a certificats de professionalitat.

Nota de premsa