Acord entre la Delegació del Govern i la Fundació Antoni Tàpies per organitzar visites guiades en el Palau Montaner

Acord entre la Delegació del Govern i la Fundació Antoni Tàpies per organitzar visites guiades en el Palau Montaner

24/07/2014

La Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, i el President de la Fundació Antoni Tàpies, Xavier Antich, han subscrit avui un conveni de col.laboració que estableix una sèrie de visites guiades per determinades dependències del Palau Montaner, actual seu de la Delegació del Govern a Catalunya.

Segons fixa el conveni, la Fundació Antoni Tàpies podrà organitzar nou visites guiades a l’any, en les quals els visitants tindran accés a algunes de les principals estances de l’edifici. Amb aquesta iniciativa, tant la Fundació com la Delegació del Govern pretenen contribuir a la difusió i coneixement del patrimoni modernista de la ciutat de Barcelona.

El Palau Montaner té un doble interès per la Fundació Tàpies. Des d’un punt de vista històric, l’actual seu de la Delegació del Govern era l’habitatge de la família Montaner, que tenia l’editorial -Editorial Montaner i Simón- situada a l’edifici que ocupa la Fundació Antoni Tàpies.

D’altra banda, des del punt de vista artístic-cultural, el Palau Montaner constitueix una de les principals manifestacions de l’arquitectura modernista de la ciutat de Barcelona. Dissenyat originalment l’any 1889 per Josep Domènech i Estapà, amb les obres ja en marxa van surgir una sèrie de desavinences entre l’arquitecte i el propietari que van desembocar en la ruptura del contracte. Va ser Lluís Domènech i Montaner, nebot del propietari i constructor de l’edifici de La Montaner i Simón, qui es va fer càrrec del projecte i va finalitzar les obres del Palau Montaner.