Visita dels delegats del Govern a Catalunya, el País Basc, la Rioja, Aragó i Navarra al IV Batalló d'Intervenció en Emergències de la UME

Visita dels delegats del Govern a Catalunya, el País Basc, la Rioja, Aragó i Navarra al IV Batalló d'Intervenció en Emergències de la UME

12/05/2014

Els delegats i delegades del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, el País Basc, Carlos María d'Urquijo, la Rioja, Alberto Bretón, Aragó, Gustavo Alcalde, i Navarra, Carmen Alba, han visitat aquest matí el IV Batalló d'Intervenció en Emergències de la UME (Unitat Militar d'Emergències).

En arribar a les instal·lacions de la UME a la Base Aèria de Saragossa, els delegats del Govern han estat rebuts pel tinent general en cap de la UME, César Muro Benayas, acompanyat pel cap del BIEM IV, tinent coronel Juan Manuel Salom Herrera.

La visita ha començat amb una presentació sobre les capacitats aportades per la UME a la propera Campanya 2014 de Lluita Contra Incendis Forestals (LCIF) oferta pel tinent coronel Salom. Seguidament, s'ha realitzat una demostració de posicionament i ocupació del material amb què actuen les noves unitats Aeromòbils en lluita contra incendis de la UME.

Aquesta nova capacitat dels Batallons d'Intervenció proporciona la possibilitat d'atac al foc des de punts estratègics de difícil accés, en traslladar personal i dipòsits d'aigua en helicòpter per aconseguir mitjançant bombes d'aigua portàtils mantenir una alta capacitat d'extinció en llocs amb dificultat d'accés per terra.


El IV Batalló compta amb 465 homes i dones i més de 160 vehicles disposats a intervenir en les emergències que sorgeixin en qualsevol lloc del territori nacional .

Nota de premsa