Llanos de Luna inaugura les obres de restauració del campanar de la Seu Vella de Lleida

Llanos de Luna inaugura les obres de restauració del campanar de la Seu Vella de Lleida

07/01/2014

La Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, ha assistit avui juntament amb el Secretari d'Estat de Cultura, José María Lassalle, a la inauguració de les obres de restauració del campanar de la Seu Vella de Lleida. Es tracta d'una intervenció portada a terme per l'Institut de Patrimoni Cultural d'Espanya, que ha suposat una inversió de 722.923 € i ha estat realitzada en el termini de 12 mesos.

A l'acte també han estat presents a l'acte la Subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, així com representants del Consorci del Turó de la Seu Vella. A la seva intervenció, Llanos de Luna ha destacat que "Espanya és un país on la diversitat i varietat arquitectònica i cultural dels seus territoris la fan única com a nació".

La Seu Vella de Lleida és una catedral de transició del romànic al gòtic. S'aixeca sobre el turó que domina la ciutat i compta amb un magnífic claustre. Convertida en caserna al segle XVIII i abandonada posteriorment, actualment la gestiona el Consorci del Turó de la Seu Vella.

L'especial interès històric del bé cultural, un dels pocs exemples de conjunt catedralici integrat en l'estructura defensiva de la ciutat, juntament amb l'estat de conservació del mateix, han estat els motius principals per al desenvolupament dels projectes que l'IPCE ha promogut en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i el Consorci.

Intervenció íntegra de la Delegada