Visita dels Delegats de Govern de Catalunya, País Basc, La Rioja, Aragó i Navarra al IV Batalló d'Intervenció d'Emergències de la UME de Saragossa

Visita dels Delegats de Govern de Catalunya, País Basc, La Rioja, Aragó i Navarra al IV Batalló d'Intervenció d'Emergències de la UME de Saragossa

13/06/2013

La Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna; al País Basc, Carlos María d'Urquijo Valdivielso; La Rioja, Alberto Bretón Rodríguez; Aragón, Gustavo Alcalde Sánchez; i Navarra, Carmen Alba Orduna; han fet una visita a l'IV Batalló d'Intervenció en Emergències de la UME, ubicat a la Base Aèria de Saragossa. Per a aquest dia s'ha desplaçat des de la Caserna General de l’UME a Torrejón de Ardoz el Tinent General Cap de l’UME, César Muro Benayas acompanyat pel Director General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior.

 

Al Batalló han estat rebuts pel Tinent General i el Cap del Batalló, Tinent Coronel D. José Manuel Vivas Urieta. Se'ls ha fet una presentació de la UME i del Batalló en què han pogut veure sobre el paper les capacitats d'aquesta unitat per al treball en emergències.

 

Posteriorment han realitzat una visita a les instal•lacions i mitjans amb què compta el Batalló de Saragossa per atendre les incidències que puguin sorgir. Han pogut veure l'equip de recerca i rescat urbà (USAR) del Batalló, certificat per l'ONU per sortir a l'exterior en cas de sisme o enderroc i han pogut presenciar una demostració pràctica d'intervenció amb atac al foc i d'autoprotecció del personal. Per acabar la visita han signat al Llibre d'Honor de la unitat.

 

El IV Batalló compta ara mateix amb 492 homes i dones i més de 160 vehicles disposats a intervenir en les emergències en què se li ordeni arreu del territori nacional.
 

Nota de premsa