La Delegada del Govern i el Ministre delegat del Cap de Govern del Marroc aborden aspectes relacionats amb la situació dels ciutadans marroquins residents a Catalunya

La Delegada del Govern i el Ministre delegat del Cap de Govern del Marroc aborden aspectes relacionats amb la situació dels ciutadans marroquins residents a Catalunya

19/12/2012

La Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, ha rebut avui el Ministre delegat davant el Cap de Govern del Marroc, a càrrec dels marroquins residents a l'estranger, Abdellatif Maâzouz. En la trobada -de caràcter protocol•lari, i a la qual han assistit el Subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, i el Cònsol General del Marroc a Barcelona, Ghoulam Maichane-, s'han tractat aspectes relacionats amb la situació dels ciutadans marroquins residents a Catalunya i s'han repassat els acords bilaterals de cooperació subscrits entre els Governs d'Espanya i el Marroc.

 

A la reunió, Maâzouz ha plantejat a Llanos de Luna la possibilitat de facilitar la circulació i mobilitat, per la resta d'Europa, dels marroquins residents a Espanya. També ha sol•licitat l’establiment de mecanismes d'informació que facilitin la integració del col•lectiu immigrant. La Delegada del Govern elevarà al Ministerio de Empleo y Seguridad Social, en concret a la Secretaria General d'Immigració i Emigració, algunes de les propostes de treball plantejades en el decurs de la reunió.

 

Catalunya és la comunitat autònoma amb una major presència de població d'origen marroquí. Integren aquest col•lectiu a Catalunya 298.866 persones. Es tracta, amb diferència, del col•lectiu estranger més nombrós a la comunitat catalana.
 

Nota de premsa