Llanos de Luna destaca la importància de la col·laboració entre les Forces i Cossos de Seguretat i el sector de la seguretat privada per aconseguir “el nivell d'eficàcia que s'espera de tots nosaltres”

15/12/2012

Llanos de Luna va presidir ahir a la nit el sopar de l'Associació de Directius de Seguretat Integral (ADSI)

 

A un món globalitzat on la delinqüència també s'adapta a les noves circumstàncies, s'internacionalitza i s'organitza cada vegada millor, "tenim l'obligació d'anar per endavant, de coordinar adequadament i establir mecanismes de cooperació eficaços i de respecte mutu, tant amb la resta de Forces i Cossos de Seguretat Públics com amb els operadors de seguretat privada ". Així ho ha posat en relleu ahir a la nit la Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, durant la seva intervenció en el sopar organitzat per l'Associació de Directius de Seguretat Integral.


Llanos de Luna, que va assistir a l'acte acompanyada del Subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, va recalcar que en aquest tipus de trobades "queda patent la cohesió existent entre les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i el sector de la seguretat privada" i va qualificar de "fet innegable" la importància d'aquesta última com una activitat amb entitat pròpia, "però al mateix temps com a part integrant de la seguretat pública".


Durant l'acte -al qual van assistir el president de l'Associació de Directius de Seguretat Integral, el Cap Superior de Policia de Catalunya, el general en cap de la Setena Zona de la Guàrdia Civil, el comissari cap de la Prefectura de Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra i el president de l'Associació Espanyola d'Empreses de Seguretat-, la Delegada del Govern ha subratllat que "la ciutadania ens reclama cada dia majors quotes de seguretat, eina necessària per a la nostra convivència en llibertat". "Una llibertat –va destacar– que emana del nostre ordenament jurídic i que actua com a garant de la nostra convivència en pau i harmonia, sense llei no hi ha llibertat i sense llibertat no hi ha prosperitat".


En aquest sentit, també ha destacat que "la legitimitat de l'exercici en funcions de seguretat emana exclusivament de la Llei, que és la que dota els mecanismes necessaris per garantir els drets i llibertats dels ciutadans".


Segons Llanos de Lluna, "tenim grans reptes per davant i els hem afrontar junts". Per a l'Administració de l'Estat "és imprescindible treballar amb els diferents operadors de la seguretat privada, per sumar esforços i complementar els recursos disponibles, amb l'objectiu d'aconseguir el nivell d'eficàcia que s'espera de tots nosaltres".


En aquesta aliança de seguretats, cal esmentar el pla RED AZUL-Pla Integral de Col·laboració entre la Policia Nacional i la seguretat privada-, així com el programa COOPERA de la Guàrdia Civil, també encaminat a establir el model de relació entre aquest cos i les entitats de seguretat privada que actuen en el seu àmbit de competències.

 

Nota de premsa