Llanos de Luna subratlla la “incommensurable tasca” del Cos Nacional de Policia a Catalunya, “al servei i en benefici del conjunt dels catalans”

Llanos de Luna subratlla la “incommensurable tasca” del Cos Nacional de Policia a Catalunya, “al servei i en benefici del conjunt dels catalans”

02/10/2012

Celebració del Dia de la Policia


“A un Estat de Dret, a un Estat democràtic, tots sense excepció estem sotmesos a la Llei, Llei entesa com a conjunt de l'ordenament jurídic la norma suprema del qual, la Constitució, ha garantit i seguirà garantint la convivència i la unitat de tots els espanyols" , ha assenyalat la Delegada del Govern a Catalunya.

 

En el decurs dels actes de celebració del Dia de la Policia s'han lliurat condecoracions i distincions a efectius dels diferents cossos de seguretat, a funcionaris i altres representants de la societat civil.


La Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, ha presidit els actes de celebració del Dia de la Policia a Barcelona. Acompanyada pel Subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, i pel Cap Superior de Policia de Catalunya, Agustín Castro Abad, la Delegada del Govern ha assistit a la missa solemne celebrada a la Catedral de Barcelona i, posteriorment, ha presidit la imposició de condecoracions en reconeixement a la tasca realitzada per efectius del Cos Nacional de Policia, de la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i de policies locals. Funcionaris i altres representants de la societat civil també han estat condecorats.

 

Aprofitant la celebració del patró de la Policia, la Delegada del Govern ha felicitat el cap superior i tot el Cos Nacional de Policia "per l'extraordinària tasca que han portat a terme durant aquest darrer any". En aquest sentit, ha subratllat "la incommensurable tasca del Cos Nacional de Policia a Catalunya, al servei i en benefici del conjunt dels catalans, en compliment estricte de les competències que la Constitució, l'Estatut d'Autonomia i la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat li atorga ".

 

Llanos de Luna ha afirmat, a la seva intervenció, que el Cos Nacional de Policia, com la resta de Forces i Cossos de Seguretat, “actua de conformitat i amb ple sotmetiment a la llei”. “Única i exclusivament la llei –insisteixo, únicament i exclusivament la llei– és la que els legitima per garantir la seguretat, l'ordre i la salvaguarda dels drets i llibertats dels catalans i de la resta dels espanyols”, ha afegit.

 

De Luna ha expressat “el seu reconeixement i agraïment” al Cos Nacional de Policia “per l'esforç que em consta que esteu fent en aquests moments tan greus de crisi, en els quals sou un referent amb el vostre treball, dedicació i servei vocacional en benefici del conjunt dels ciutadans “.

 

La Delegada del Govern ha ressaltat que “a un Estat de Dret, a un Estat democràtic, tots sense excepció estem sotmesos a la llei, llei entesa com a conjunt de l'ordenament jurídic la norma suprema del qual, la Constitució, ha garantit i seguirà garantint la convivència i la unitat de tots els espanyols”.

 

“Els servidors públics –ha recordat la Delegada– no només tenim l'obligació de complir estrictament la legalitat; tenim a més el deure inequívoc de ser els primers a donar exemple del seu compliment”.


Balanç d'actuacions del Cos Nacional de Policia a Catalunya

Durant la seva intervenció a l'acte, el Cap Superior de Policia de Catalunya, Agustín Castro, ha fet balanç de l'actuació del Cos Nacional de Policia en l'últim any en diferents àmbits. La Policia Judicial ha desarticulat 129 grups de delinqüència organitzada, amb 1.391 detinguts. En relació amb la col•laboració internacional, ha destacat la detenció de 57 ciutadans de múltiples nacionalitats per tenir interessades ordres europees de detenció i lliurament, i ordres internacionals de detenció.

 

 

A l'àrea d'Estrangeria s'han desarticulat 23 xarxes de tràfic d'éssers humans, amb un total de 102 detinguts. En aquest temps s'han desarticulat també 8 grups dedicats a la falsedat documental i estafes a la Hisenda pública. En l'àmbit de documentació d'espanyols i estrangers, s'han expedit 941.859 DNI, 325.569 passaports i 323.106 targetes de residents.

 

Discurs íntegre de la Delegada