La Delegada del Govern recapta informació sobre les empreses fictícies detectades a Catalunya al primer semestre de 2012

26/07/2012

S’han creat equips d’Inspecció especialitzats que actuen conjunta i coordinadament amb el Cos Nacional de Policia, la Guardia Civil, els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals

El Govern d’Espanya busca una doble finalitat: vetllar pels drets dels treballadors i evitar que les empreses que compleixen amb les seves obligacions es vegin afectades per la competència deslleial de les empreses defraudadores

En el primer semestre de 2012 s’han aixecat 629 actes d’infracció, per un total de 1,4 milions d’euros, i s’ha proposat l’anul.lació de 9.390 altes fraudulentes de treballadors a la Seguretat Social.


La Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Lluna, el Subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, i el Secretari General de la Delegació, Simón Pérez, han recaptat dades sobre les empreses fictícies detectades durant el primer semestre de 2012 en el transcurs de la visita que han realitzat a la seu de la Direcció Territorial de la Inspecció de Treball i Seguretat Social a Catalunya.

 

Durant la reunió mantinguda amb la Directora Territorial de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, Rosa Santos, a la qual han assistit diferents responsables de la Inspecció, s'ha fet balanç de la gran quantitat d'actuacions inspectores (3.207) realitzades en el primer semestre de l'any.

 

 

Amb aquestes actuacions, el Govern d'Espanya busca una doble finalitat: vetllar pels drets dels treballadors i evitar que les empreses que compleixen amb la legalitat es vegin perjudicades per la competència deslleial de les empreses defraudadores.

 

A Catalunya s'han creat equips especialitzats per lluitar contra l'ocupació irregular i contra les empreses fictícies que tenen com a finalitat defraudar la Seguretat Social. Aquests equips actuen conjunta i coordinadament amb el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i les Policies Locals. Els cossos policials, a més de realitzar l'actuació investigadora prèvia, ajuden l'equip d'inspectors a efectuar els controls de lluita contra el frau. Tot això està permetent intensificar les actuacions inspectores en aquells sectors i llocs on els índexs d'ocupació irregular són més elevats.

 

En el primer semestre de 2012 s'han aixecat 629 actes d'infracció, per import d'1,4 milions d'euros, i s'ha proposat l'anul·lació de 9.390 altes fraudulentes de treballadors a la Seguretat Social. Així mateix, com a conseqüència d'aquesta actuació inspectora, s'han obtingut més de 4,8 milions d'euros per la devolució de prestacions de desocupació cobrades de forma fraudulenta.

 

Nota de premsa