Llanos de Luna destaca la baixa incidència de la vaga al conjunt de la funció pública de la Administració de l’Estat a Cataluña

Llanos de Luna destaca la baixa incidència de la vaga al conjunt de la funció pública de la Administració de l’Estat a Cataluña

29/03/2012

La incidència de la vaga general en la Funció Pública de l'Administració General de l'Estat a Catalunya ha estat mínima, amb un 23% per al conjunt de la funció pública estatal, segons ha informat avui la Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna. “El 77% dels funcionaris ha exercit el seu dret al treball i s'han incorporat avui als seus llocs amb total normalitat”, ha assenyalat la Delegada.

Llanos de Luna també ha ressaltat que l'atur “ha tingut una incidència mínima” entre el personal laboral del sector públic de l'Administració de l'Estat a Catalunya. Ha posat com a exemple els casos de Girona -on s'ha produït un seguiment del 6,99%- i de Lleida, amb un 5,92% de participació. “Estem parlant de xifres molt baixes de seguiment de la vaga per part del personal laboral de l'Estat”, ha subratllat.

Quant als funcionaris, “el 77 per cent s’ha incorporat al seus lloc de treball”. La Delegada ha considerat que els serveis mínims “s'han cobert amb escreix” i ha destacat el fet que, a diferència de l'anterior vaga general, “en aquest cas la Delegació del Govern a Catalunya ha tancat un acord amb els sindicats del sector públic estatal UGT, CC.OO. i USO per tota Catalunya”.

Quant al funcionament de l'Aeroport del Prat, les últimes dades indiquen un grau de participació en la vaga d'un 12 per cent. cal destacar que els serveis mínims pactats s'han complert al cent per cent.

 La Delegada també ha informat que en el Port de Barcelona el grau de participació en la vaga general és del 68%, essent també del 100 per cent el compliment dels serveis mínims pactats.

Al migdia, la normalitat impera a Mercabarna, si bé a primera hora del matí s'han bloquejat els accessos amb tanques i pneumàtics.

Pel que fa al consum energètic, la Delegació del Govern ha constatat un lleu descens. En el sector de l'energia a la província de Barcelona, la incidència de la vaga ha estat pràcticament nul•la i el compliment de serveis mínims és del 100%. La Petroquímica de Tarragona compleix, per la seva banda, amb els serveis mínims.

En el sector industrial de l'automoció el seguiment de la vaga és alt i en el del sector del metall l'atur és total.

“El Govern d'Espanya -ha assenyalat la Delegada en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació- està garantint els drets de tots els ciutadans; dels que han decidit exercir el seu dret a la vaga i dels treballadors que han optat per incorporar-se als seus llocs de treball”.

Llanos de Luna també ha volgut felicitar al conjunt de la població catalana pel seu “comportament exemplar” en aquesta jornada.