El MARM destaca els avenços del sector primari en matèria de seguretat alimentària

El MARM destaca els avenços del sector primari en matèria de seguretat alimentària

30/09/2011

A la conferència inaugural de la 57ena Fira Agrària de Sant Miquel


  • El nou enfocament de seguretat alimentària, després de l'anomenat paquet higiene, estableix un marc equitatiu de distribució de responsabilitats entre l'operador econòmic i les autoridadescompetentes.
  • El canvi climàtic, la deslocalització de les produccions, el desenvolupament tecnològic i la convergència en matèria de sanitat apareixen com nous condicionants de la política agrària de la Unió Europea.

La directora general de Recursos Agrícoles i Ramaders del MARM, Margarita Arboix, ha destacat avui a la Fira Agrària de Sant Miquel el compromís dels agricultors i ramaders europeus amb la seguretat alimentària, així com la seva provada capacitat per adaptar-se a una nova època que exigeix noves maneres de produir, noves maneres de comercialitzar i noves maneres de consumir.

Margarida Arboix ha abordat aquests aspectes en la conferència inaugural d'aquest fòrum, la 57a edició ha obert avui les portes a Lleida. En el curs d'aquesta conferència, la directora general ha repassat els condicionants de la política agrària sobre el focus de les crisis sanitàries, el llibre blanc de la seguretat alimentària i la pressió social per les garanties en els aliments, el benestar animal i el medi ambient.

Així mateix, s'ha referit a altres condicionants que incideixen en la política agrícola comunitària, com són els diferents sistemes productius després de l'ampliació a veintisiete estats membres, el canvi climàtic, la deslocalització de les produccions, l'evolució tecnològica i les modificacions sanitàries cap a la convergència . "El nou enfocament de seguretat alimentària, ha indicat Margarida Arboix, després de l'anomenat 'paquet higiene', estableix un marc equitatiu de distribució de responsabilitats entre l'operador econòmic i les autoritats competents".

La directora general de Recursos Agrícoles i Ramaders ha assenyalat que l'agricultura i la ramaderia estan responent amb gran implicació al repte d'adaptar la producció d'aliments a un model sostenible on es conciliï el necessari benefici empresarial amb les exigències de seguretat alimentària i respecte a mitjà ambient.

Després de la seva intervenció en la conferència inaugural, Margarida Arboix ha recorregut les diferents instal.lacions del certamen, on s'exposen els avenços tecnològics en matèria de maquinària i equipaments, molt especialment per al sector hortofructícola en el 26è Saló Internacional del Sector de la Fruita (EUROFRUIT) que s'inclou dins de la Fira de Sant Miquel.