Josep Puxeu destaca la defensa per part d'Espanya d'una PAC forta que reflecteixi la diversitat de l'agricultura espanyola

Josep Puxeu destaca la defensa per part d'Espanya d'una PAC forta que reflecteixi la diversitat de l'agricultura espanyola

30/09/2011

A Lleida


     

  • El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua ha participat en la sessió inaugural de la jornada "Què política agrícola comuna després de 2013? El Parlament Europeu decideix ", organitzada pel Parlament Europeu.
  •  

 

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha participat aquest divendres a Lleida en la sessió inaugural de la jornada "Què política agrícola comuna després de 2013? El Parlament Europeu decideix ", organitzada pel Parlament Europeu.

Durant la seva intervenció, Josep Puxeu ha destacat la importància del sector agroalimentari, que està resistint la crisi millor que altres gràcies a la seva aposta per la qualitat i l'exportació. Bon exemple de sectors exportadors són les fruites i hortalisses, el vi i l'oli.

Així mateix, ha incidit que el Govern d'Espanya està defensant la importància de l'agricultura espanyola, la seva diversitat, complexitat i magnitud, que han de reflectir adequadament en els fons assignats.

D'aquesta manera, el secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua ha recalcat que Espanya té com a objectiu mantenir un nivell raonable de participació en el pressupost comunitari, semblant a l'actual, i ha emfatitzat que no haurien de produir grans canvis en l'estructura relativa de primer i segon pilar.

Josep Puxeu ha subratllat la valoració positiva realitzada per Espanya de la proposta de marc financer plurianual 2014-2020, després del que ha analitzat les expectatives espanyoles davant de la reforma que està preparant la Comissió Europea de la Política Agrícola Comuna (PAC).

D'aquesta manera, ha anunciat que en el moment en què s'adoptin les propostes legislatives pel Col.legi de Comissaris, el que es preveu per al pròxim 12 d'octubre, es farà una valoració detallada de les mateixes després de l'anàlisi del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM).