Es reprèn la plena activitat en les obres de rehabilitació d’un tram del passeig marítim de Badalona

26/09/2011

Després de la temporada d’estiu


  • L'import d’aquestes obres és de 10.931.549 euros i està previst que finalitzin durant el primer trimestre de 2012

Aquesta setmana es reprèn la plena activitat en les obres de rehabilitació i millora del tram del passeig marítim de Badalona, entre el Carrer del Mar i el Port Esportiu, que hi duu a terme el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí. Recordem que a causa de la temporada de platja i en acord amb l’ajuntament de Badalona, aquestes obres van reduir la seva activitat durant els mesos d’estiu per poder permetre un millor accés a les platges i evitar molèsties als banyistes.

Les obres tenen un pressupost de 10.931.549 euros i està previst que finalitzin durant el primer trimestre de 2012.

Aquestes actuacions formen part de la política del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, per recuperar i millorar el litoral espanyol respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i facilitar l'ús i gaudi de la costa a tots els ciutadans

CARACTERÍSTIQUES DE LES OBRES

El projecte de construcció del passeig marítim de Badalona sorgeix de la necessitat de millorar urbanísticament el front marítim de la ciutat. S'estén durant un tram de 1.200 metres situat entre l'extrem sud de la Rambla i el port de Badalona.


L'amplada del passeig és variable, en funció de la morfologia i les necessitats urbanes, amb un mínim de 5,20 metres en la zona adjacent a les instal•lacions esportives de la Rambla. L'extrem sud del passeig es transformarà en una gran plaça d'accés al primer i segon nivell de les noves instal•lacions del port de Badalona.

Així mateix, es contempla la construcció de diferents passarel·les d'accés a la platja des del passeig distanciades adequadament i permetent total accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda. També es condicionaran els passos inferiors d'accés al passeig des del nucli urbà de Badalona, permetent donar més seguretat als usuaris de la platja i aconseguint vertebrar el passeig amb la resta de la xarxa viària municipal. Finalment, ressaltar que es dotarà a la platja dels equipaments i instal•lacions necessàries per a l'ús i gaudi de la mateixa per tots els ciutadans (dutxes i serveis, etc.).