El Ministeri de Foment reobre al trànsit el túnel del Bruc

26/09/2011

  • La situació s'ha normalitzat dues setmanes abans del previst.

El Ministeri de Foment va reobrir el passat cap de setmana al trànsit el tub esquerre (sentit Lleida) del túnel del Bruc, que romania tancat des de principis del mes d'agost per obres. L'actuació ha consistit en el reforçament del sosteniment mitjançant la col.locació d'un mallat d'acer i d'una nova capa de formigó projectat (gunita).

Ha estat necessària la retirada prèvia de instal.lacions i la seva reposició posterior.

En la nit de dissabte es va obrir el tub esquerre amb els seus dos carrils definitius, a les 15,00 h de diumenge es van obrir dos carrils en el tub dret. I avui, a les 7,00, han quedat operatius els tres carrils definitius del tub dret.

S'ha normalitzat la situació dues setmanes abans del previst per la bona marxa dels treballs. No obstant això, falten per executar obres en el tub dret, però que només obligaran a habilitar desviaments provisionals en períodes nocturns.

Les obres en el tub esquerre del túnel consisteixen en el reforç estructural mitjançant la instal.lació d'un mallat d'acer i el posterior gunitat.

Les obres en el tub dret consisteixen en la demolició del fals sostre i la conversió del sistema de ventilació a longitudinal.