Joan Rangel fa balanç de les actuacions realitzades per Adif a les línies R1 i R2 Sud

23/09/2011

  • El Delegat del Govern a Catalunya ha explicat que s’han invertit més de 87 milions d’euros en la millora de 43 estacions d’aquestes línies
  • A Catalunya, s’han realitzat millores a 180 estacions amb una inversió total que supera els 255 milions d’euros


El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, durant una visita avui a l’estació de Malgrat de Mar ha fet un balanç de les actuacions que ha realitzat o està realitzant Adif a la línia R1 de Rodalies, que va des de Molins de Rei a Maçanet-Massanes. En total, segons ha explicat Rangel, s’han fet obres de millora de l’accessibilitat a 28 estacions, amb una inversió total que supera els 51 milions d’euros.

Fins al moment, a la R1 estan finalitzades les obres de millora a les estacions de Molins de Rei, Sant Joan Despí, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Montgat, Montgat Nord, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, El Masnou, Calella, Tordera, Cabrera-Vilasar, Maçanet-Massanes, Vilassar de Mar, Ocata, Santa Susanna i Caldes d’Estrac. D’altra banda, es troben en fase d’execució les actuacions a les estacions de l’Arc de Triomf, Cornellà, Pineda de Mar, Malgrat, Canet de Mar, Arenys de Mar, Premià de Mar, Blanes, El Clot Aragó i Plaça de Catalunya.

D’altra banda, en una visita ahir dijous a l’estació de Calafell, el Delegat del Govern a Catalunya va fer un seguiment de les actuacions que s’han realitzat a la línia R2 Sud de Rodalies, on s’han invertit més de 36 milions d’euros per a la realització d’obres de millora de l’accessibilitat a 15 estacions.

Les obres realitzades a les estacions de Cunit, Cubelles, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Garrat, Platja de Castelldefels, Castelldefels, Gavà, Viladecans i El Prat de Llobregat ja estan finalitzades, i les de les estacions de Sant Vicenç de Calders, Calafell, Segur de Calafell, Passeig de Gràcia i estació de França estan en execució en l’actualitat.

Aquestes actuacions responen al compromís del Ministeri de Foment de realitzar inversions per la millora permanent de les infraestructures i estacions de la xarxa de rodalies de Barcelona, per tal d’oferir unes millores prestacions de seguretat, accessibilitat i confort als ciutadans.

Total d’actuacions d’Adif arreu de Catalunya

Adif ha realitzat o està realitzant millores a 180 estacions arreu del territori català, xifra que suposa la millora i remodelació del 88% del total d’estacions catalanes, amb una inversió total que supera els 255 milions d’euros.

En línies generals, els treballs consisteixen en el recrescut i prolongació d’andanes, la modernització i construcció de passos entre andanes amb ascensors, i la renovació o instal·lació d’escales fixes o mecàniques, entre altres millores.