El Subdelegat del Govern ha inaugurat el passeig de la Cova Gran a l’Ametlla de Mar

El Subdelegat del Govern ha inaugurat el passeig de la Cova Gran a l’Ametlla de Mar

21/09/2011

Avui dimecres, dia 21 de setembre


  • Ramon Inglés ha estat acompanyat de l’Alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí

  • Amb un pressupost de 119 mil euros, el passeig s’inclou dintre de les diverses millores portades a terme pel Ministeri de Medi Ambient a aquest municipi


El Subdelegat del Govern a Tarragona, Ramon Inglés ha inaugurat avui, acompanyat de l’Alcalde de l’Ametlla de Mar, el passeig de la Cova Gran de l’Ametlla de Mar. Es tracta d’una millora portada a terme pel Ministeri de Medi Ambient amb un pressupost de 119.529 euros que s’inclou dintre de les diverses intervencions mediambientals realitzades durant aquest 2011 així com en anys anteriors en aquest municipi de la costa del Baix Ebre. A l’acte ha assistit també el Cap del Servei de Costes del Ministeri de Medi Ambient a la província, Jordi Galofré.  

Dintre de la política de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, es troba la recuperació mediambiental de les zones properes al domini públic marítimo-terrestre, així com la garantia de l'ús públic i gratuït.

L'obra que s'ha inaugurat avui ha estat materialitzada per l’empresa Tragsa està situada en el terme municipal de l´Ametlla de Mar limitant amb el domini públic marítim. Forma part d'un conjunt d'actuacions de millora que s'han dut a terme en el municipi i que són:

- L'any 2007 a la platja del L'Alguer es van condicionar els dics de protecció, així com els murs propers i la passarel•la d'accés.



- L'any 2009 es va executar l'accés i aparcament a la platja de l'Estany Tort.

- L'any 2010 es van dur a terme la reordenació paisatgística de l'entorn del castell de Sant Jordi d'Alfama i l'adequació de la Cala Xelín.

- Durant l'any 2011 s'han condicionat les següents platges: Cala Sant Jordi, Cala Vidre, Torrent del Pi, Estany Tort, Pixavaques, Bon Capo, Caponet, Port Olivé, Santes Creus i Estany Podrit. S’han millorat els accessos, s'han delimitat les àrees naturals i s'han aportat sorres o graves allí on hi havia dèficit.

Aquest projecte que avui s’inaugura compleix dos objectius, d'una banda garantir l'ús públic de la zona facilitant l'accés entre la part superior i el nivell del mar mitjançant la construcció d'escales i, per un altre, donar continuïtat al passeig per als vianants que discorre paral•lel a la costa i que estava interromput, materialitzant així la servitud de trànsit ocupant un mínim de 6 m des del domini públic marítimo-terrestre cap a terra i garantint l'accessibilitat al mateix d'acord amb la vigent Llei de Costes.