El Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local ha invertit a Catalunya prop de 796 milions d’euros

rangel

21/09/2011

Balanç del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local


  • El Delegat del Govern a Catalunya presenta el llibre “Impacte territorial del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local”
  • Els Fons Estatals (FEIL i FEOSL) han destinat a Catalunya més de 2 mil milions d’euros per a la realització de 7.955 projectes amb la creació de 80.220 llocs de treball


Joan Rangel, Delegat del Govern a Catalunya, ha presentat avui el llibre “Impacte territorial del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local”, editat pel Ministeri de Política Territorial i Administració Pública i que pretén ser un recull dels aspectes més destacats de la gestió i resultats d’aquest fons.

El Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) va ser aprovat l’any 2010 per donar continuïtat al Fons Estatal d’Inversió Local de l’any anterior. Va ser aprovat com a un programa del “Plan E” i formava part de l’estratègia del Govern d’Espanya per anar cap a un canvi de model de creixement econòmic.

Per aquesta raó, el FEOSL va finançar projectes municipals de desenvolupament sostenible relacionats amb el medi ambient, la innovació econòmica i les iniciatives socials.

A Catalunya, amb menys de tres mesos, els ajuntaments van poder adjudicar 4.020 projectes per un import de 795.996.159 milions d’euros.  Això es va traduir en la creació i manteniment de 37.323 llocs de treball a Catalunya; a més de 1.184.904  beneficiaris de les iniciatives socials empreses per les entitats locals.

Des de la Delegació del Govern a Catalunya s’ha volgut conèixer l’impacte social i econòmic d’aquestes inversions sobre el terreny, i és per això que, tant el Delegat del Govern com els respectius subdelegats de Girona, Barcelona, Tarragona i Lleida, han realitzat més de 60 visites a diverses poblacions catalanes per veure l’evolució i/o l’execució d’aquests projectes.

FEIL i FEOSL a Catalunya


El Fons Estatal d’Inversió Local (2009) i el Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (2010) han estat la major aposta inversora en el municipis realitzada des del Govern d’Espanya. Els municipis catalans han rebut d’aquest esforç inversor 2.072.286.277 euros.

Entre els dos fons s’han desenvolupat 7.955 actuacions d’inversió que han contribuït a millorar la vida en els pobles i ciutats catalans, inversions que els ajuntaments no haurien pogut desenvolupar amb els seus propis recursos. A més, la posada en marxa d’aquestes actuacions ha alleujat els efectes de la crisi sobre l’ocupació ja que, a Catalunya, s’han creat  80.220 contractes de treball.

>Fotos