El Delegat del Govern a Catalunya ha inaugurat la nova seu de l’Oficina d’Estrangeria de Tarragona

oficina

16/09/2011

Avui 16 de setembre,


  • Acompanyat del Director General d’Immigració, i del Subdelegat del Govern a Tarragona
  • Les noves dependències estan ubicades a l’antiga biblioteca de la Facultat de Lletres de la URV
  • Durant la jornada també s’han visitat les dependències de registre i l’Oficina 060 d’atenció del ciutadà ubicades a la seu de la Subdelegació del Govern a Tarragona


Joan Rangel, Delegat del Govern a Catalunya, acompanyat del Director General d’Immigració, Markus González Beilfuss, i el Subdelegat del Govern a Tarragona, Ramon Inglés, ha inaugurat avui dia 16 de setembre la nova Oficina d’Estrangeria de Tarragona, ubicada a l’antiga biblioteca de la Facultat de Lletres de la URV.

L’Oficina d’Estrangeria de Tarragona va obrir les seves portes el passat 8 d’agost amb un horari continuat d’atenció al públic de les 8,30 del matí a les 5 de la tarda de dilluns a dijous, i fins a les 14,30 els divendres. Integren aquesta oficina 43 funcionaris que diàriament atenen aproximadament unes 300 persones. Té una superfície al voltant dels 1.000 metros quadrats, distribuïts en dos plantes: Una destinada a l’atenció directa als ciutadans, i la part superior, a la gestió dels expedients.

Les tasques d’aquesta oficina, que abans es duien a terme a les seves antigues dependències a l’edifici de la Subdelegació del Govern a Tarragona, es concreten en la informació, recepció i resolució de les sol·licituds en l'àmbit de les seves competències..

La creació d’aquesta Oficina d’Estrangeria a Tarragona forma part d’un nou model de gestió impulsat pel Reglament de la Llei d'Estrangeria, en el que les oficines d’estrangeria són les unitats que integren els diferents serveis de l'Administració General d'Estat a cada província competents en matèria d'estrangeria i immigració, amb l'objecte de garantir l'eficàcia i coordinació administrativa.

Seu de l’Oficina d’Estrangers de Tarragona


Les noves dependències de l’Oficina d’Estrangeria de Tarragona estan ubicades, de forma provisional, a l’antiga Biblioteca de la Facultat de Lletres, que ara és propietat de l’Ajuntament de Tarragona, a la Plaça Imperial Tarraco.

Per un acord de permuta entre l’Ajuntament de Tarragona i l’Estat, l’antiga sucursal del Banc d'Espanya a Tarragona, adquirida pel Ministeri d'Economia i Hisenda, ha estat cedida al consistori a canvi d’un solar de propietat municipal ubicat a la nova àrea de serveis que s’està construint prop de l’Hospital Joan XXIII. És en aquest lloc on es construirà un nou edifici per ubicar la Dependència de l’Àrea de Treball i Afers Socials, inclosa l’Oficina d’Estrangeria, de la Subdelegació del Govern a Tarragona.

Visita del Delegat del Govern

Durant la jornada d’avui, el Delegat del Govern a Catalunya també ha visitat, a la seu d’aquesta Subdelegació del Govern a Tarragona, les dependències del registre i de l’Oficina 060 d’atenció al ciutadà. 

 

> Fotos