Chacón anuncia que l'Acadèmia de Talarn (Lleida) acollirà cursos d'especialització i perfeccionament per suboficials i tropa

Chacón anuncia que la Academia de Talarn (Lleida) acogerá cursos de especialización y perfeccionamiento para suboficiales y tropa

13/09/2011

A la inauguració del nou curs acadèmic


  • La ministra assenyala que s'està treballant també perquè a partir del proper curs s'imparteixi a l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials la nova especialitat de Protecció Civil i Emergències

  • El curs acadèmic 2011-2012 inaugura el nou model d'ensenyament de suboficials, que permetrà obtenir un títol de formació professional de grau superior del sistema educatiu general


La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha assegurat avui que l'Acadèmia General Bàsica de Talarn (Lleida) seguirà sent la seu per a la formació dels suboficials de l'Exèrcit de Terra i ha anunciat que, a més, les seves instal.lacions acolliran cursos d'especialització i perfeccionament per suboficials i tropa.

Carme Chacón, que ha presidit a l'Acadèmia de Talarn la inauguració del curs acadèmic 2011-2012, ha assenyalat igualment que s'està treballant perquè, a partir del pròxim curs, s'imparteix també en les insta acions la nova especialitat de Protecció Civil i Emergències .

Des de la seva creació el 1974, a l'Acadèmia General Bàsica de Talarn s'han format més de 23.000 suboficials de 36 promocions de l'Exèrcit de Terra, que segons ha subratllat la ministra, "han estat determinants perquè les nostres Forces Armades siguin reconegudes per la seva eficàcia allà on van ". "I també perquè els militars gaudeixin del prestigi, el respecte i l'admiració que susciten entre els espanyols", va afegir.


Així mateix, la ministra de Defensa ha destacat que el curs que s'inicia avui a l'Acadèmia General Bàsica de Talarn és molt significatiu, ja que inaugura el nou model d'ensenyament militar per suboficials amb nous plans d'estudi.

Referent a això, ha recordat que a partir d'aquest curs, la major part dels alumnes de les acadèmies de suboficials finalitzaran els seus estudis amb un títol de formació professional de grau superior del sistema educatiu general.

El nou pla d'estudis té una durada de tres anys, mentre que l'antic (de l'any 2003) durava dos anys. Per evitar que en un any no hagués nous sergents, durant el present curs acadèmic conviuran dues promocions, una amb el pla d'estudis antic i una altra amb el nou.

Títols reconeguts en els àmbits castrense i civil

D'aquesta manera, va afegir Chacón, es culmina "una transformació crucial dels nostres exèrcits, que dotarà als nostres oficials, suboficials, tropa i marineria de títols reconeguts que avalaran les seves competències, tant en l'àmbit castrense com en el civil".

"Amb això donem un pas més en la consolidació de les Forces Armades del segle XXI. Unes Forces Armades més preparades per fer front a les amenaces, però també més integrades en la societat a la qual serveixen ia la qual pertanyen ", va concloure.