El Ministeri d'Educació posa en marxa la segona edició dels campaments d'estiu del "Programa Aprofundeix"

02/09/2011

“Joves emprenedors”, per a estudiants de FP, se celebrarà del 3 al 10 de setembre a Calafell (Tarragona).


El Ministeri d'Educació, juntament amb les comunitats autònomes, ha dissenyat i posat en marxa una sèrie de Campaments d'Estiu per a l'alumnat de més capacitat.

Amb aquest programa el Ministeri d'Educació vol promoure, en l'alumnat de major capacitat i motivació per aprendre, el pensament crític i creatiu i l'interès per la recerca i la innovació, es tracta d'estimular el seu potencial intel.lectual, i les seves actituds de cooperació i treball en equip.

Els campaments s'engloben dins del programa d'aprofundiment de coneixements: Aprofundeix, i se celebraran la setmana que ve en les comunitats autònomes d'Andalusia, Aragó, Galícia, i Catalunya.

Els campaments que tindran lloc la setmana que ve són:

Llegir per aprendre en l'era digital, del 4 al 9 de setembre, organitzat en col.laboració amb la Fundació Francisco Giner de los Ríos que se celebrarà a Sanlúcar de Barrameda (Cadis) i està dirigit a alumnes que han acabat 1r de batxillerat amb bon rendiment (en la primera quinzena de juliol es va celebrar una primera edició). El propòsit de l'activitat és que els participants interactuen amb un avançat conjunt d'eines i propostes digitals al voltant del tema: Espanya, 1927: literatura, art i ciència. Especialistes en aquests camps intervindran amb els participants en conferències i debats.

Matemàtiques a la muntanya, organitzat per la per la FESPM i dirigit a estudiants que han acabat 4t d'ESO, se celebrarà del 4 al 9 de setembre a Canfranc (Osca). Els alumnes realitzaran tallers i assistiran a conferències sobre diferents qüestions relacionades amb les Matemàtiques com per exemple: Geometria i papiroflèxia, Matemàtiques a la natura o art amb ulls matemàtics. Es pretén mostrar la relació que existeix entre les Matemàtiques i altres camps del coneixement de forma amena i mostrant aspectes d'aquesta ciència que no es treballen habitualment a l'aula.

Educació mediàtica a través de la premsa, del 4 al 9 de setembre i dirigit a estudiants que han acabat l'ESO, se celebrarà a Santa Creu de Oleiros (La Corunya). Amb aquest campament es pretén apropar els alumnes al món de la premsa i familiaritzar-los amb l'estructura i funcionament d'un diari mitjançant la realització de xerrades, debats i tallers.

Joves emprenedors, per a estudiants de FP, se celebrarà del 3 al 10 de setembre a Calafell (Tarragona). Els participants, estudiants de FP, hauran de desenvolupar un projecte empresarial i presentar en públic per tal d'aportar les bases per a la creació de negocis o empreses als futurs estudiants i fomentar en ells la capacitat creativa i l'esperit emprenedor