El MARM inicia les obres d'adequació i reparació del Camí Natural del riu Glorieta, a Tarragona

24/08/2011

El projecte ha estat promogut pels ajuntaments d'Alcover i Mont-ral


  • El projecte inclou la reconstrucció d'alguns trams i la millora general de la resta del camí, adaptant-se el traçat a la topografia per on discorre i procurant el mínim moviment de terres
  • Un cop finalitzades les obres, es disposarà d'un itinerari continu al llarg de la part alta de la vall del riu Glorieta, amb un total de 10,2 quilòmetres de recorregut


El Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció General de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural, ha iniciat les obres d'adequació i reparació del Camí Natural del riu Glorieta, a Tarragona, per convertir en itinerari de senderista una camí parcialment en desús.

El projecte, que ha estat promogut pels ajuntaments d'Alcover i Mont-ral, inclou la reconstrucció d'alguns trams i la millora general de la resta del camí, adaptant-se el traçat a la topografia per on discorre i procurant el mínim moviment de terres.

Totes les actuacions seran de petita envergadura, de manera que l'impacte sobre l'entorn serà molt baix. En aquest sentit, en l'execució de les obres es tindrà en compte la presència a la zona de la fauna d'especial valor, com l'àguila cuabarrada i el cranc ibèric, així com de la flora protegida, com és el cas del margalló.

Un cop finalitzades les obres, es disposarà d'un itinerari continu al llarg de la part alta de la vall del riu Glorieta, entre el Molí de Forés, al terme municipal d'Alcover, i el nucli urbà de Mont-ral, amb un total de 10,2 quilòmetres de recorregut i un desnivell de 500 metres entre dos punts.

El Camí Natural recorrerà part del complex hidràulic de la vall del riu Glorieta, catalogat com a patrimoni local de caràcter històric-cultural, aprofitant antics camins que unien entre si molins, sèquies, fonts i captacions d'aigua.

Així mateix, el traçat projectat, a més d'oferir als visitants els valors naturals intrínsecs que té, servirà com a ruta d'accés al futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades.