Anna Terrón es reuneix amb responsables sindicals i agrícoles de Lleida

Anna Terrón es reuneix amb responsables sindicals i agrícoles de Lleida

23/08/2011

En una visita a la Cooperativa Grup Actel, a Térmens (Lleida)


  • La secretària d'Estat i els representants conclouen que la reactivació de la moratòria per als treballadors romanesos, que des del passat 22 de juliol necessiten d'un contracte de treball per poder residir a Espanya, no ha perjudicat a l'actual temporada de recollida de fruita


La  secretària d'Estat d'Immigració i Emigració, Anna Terrón, s'ha reunit aquest matí amb els principals representants de sindicats i organitzacions agrícoles de Lleida. Ho ha fet després d'una visita a les instal.lacions de la Cooperativa Grup Actel, a Térmens (Lleida), centre de referència de bones pràctiques en la contractació de treballadors, la major part d'ells de temporada. Allà, la secretària d'Estat ha destacat la importància d'aquest tipus de contractacions i ha recordat que s'apliquen estrictes controls per al compliment de la normativa en aquest terreny.

A Lleida, Anna Terrón ha mantingut una trobada amb responsables de les organitzacions Unió de Pagesos, AfruCAT, JARC, ASAJA, URAPAC-UPA, UGT i CCOO. A la reunió, els representants d'aquestes associacions han traslladat a la secretària d'Estat la inicial incertesa que va provocar la mesura adoptada pel Govern, el passat 22 de juliol, que establia la necessitat d'una autorització prèvia de treball per poder contractar temporalment als treballadors romanesos que no pertanyessin al servei espanyol d'ocupació. No obstant això, els mateixos responsables han assegurat que, un cop iniciada la temporada, s'ha vist que en la pràctica aquesta mesura no ha perjudicat la recollida de fruites a Lleida, que transcorre a bon ritme i sense incidents.


Per la seva banda, la secretària d'Estat ha insistit que la mesura respon a l'actual situació del mercat laboral espanyol i s'emmarca dins de la política migratòria de l'executiu, que persegueix ajustar els fluxos d'entrada a les necessitats d'ocupació. Anna Terrón, a més, ha recordat que la Comissió Europea va donar el passat 11 d'agost la seva aprovació a la reactivació d'aquest període transitori per als treballadors romanesos, i ha recalcat que el Govern espanyol manté un permanent diàleg amb Romania.

En la seva visita a Lleida, Anna Terrón també ha conegut el treball que es realitza a la Cooperativa Grup Actel, líder en la distribució de fruita dolça a Espanya, i que compta amb un alt percentatge de contractacions de temporada. Per l'allotjament dels treballadors de temporada, aquesta cooperativa disposa d'un alberg que cobreix totes les necessitats bàsiques d'aquests empleats.

Fotos